Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Äventyrliga Gotland

Gotland har mycket att erbjuda dig som söker spännande upplevelser, äventyr, aktiviteter och utmaningar. Att lära sig dyka, testa att hoppa fallskärm, delta i ett ridäventyr eller klättra på Gotlands lodräta kalkstensklintar kan ge semestern extra krydda.

 Cykla på Gotland


Cykling
Gotland är en av Sveriges bästa platser för en cykelsemester. På natursköna vägar tar du dig runt hela ön från Fårö i norr till Hoburgen i söder.
Läs mer om att cykla på Gotland
Uthyrare: Gotlands Cykeluthyrning
Arrangör: Gotland Active

Dykning

Digerhuvud på Fårö, Hallshuk och Hoburgsrevet är några av Gotlands mest populära tillhåll för sportdykare. Runt om den gotländska kusten finns också en hel del vrak som går att besöka både för avancerade dykare och nybörjare.

Fallskärmshoppning
Visby flygplats utgör bas för fallskärmshoppningen på Gotland. Här anordnas kurser i fallskärmshoppning och det finns också möjlighet att följa med på ett tandemhopp. Uthoppet görs från över 3000 meters höjd och följs av fritt fall ner till 1500 meter där fallskärmen fälls ut.
Arrangör: Gotlands Fallskärmsklubb
Se film från ett hopp över Visby

Fiske
Längs Gotlands nästan 80 mil långa kust finns goda möjligheter att fiska bland annat havsöring, gädda, strömming och flundra. Viktigt att tänka på är att fiskeförbud råder på en del platser under lekperioden.

Fotbollsgolf

Att spela fotbollsgolf är en rolig aktivitet som passar alla. Vid Mix Ranch i Stenkyrka finns en drygt 2 kilometer lång bana i vacker natur. Utmed banan finns ett antal fantasifulla hinder som ska övervinnas innan bollen kan sättas i mål. Det kan lika gärna vara mormor som går segrande ur familjefejden.
Arrangör: Mix Ranch 

Fyrhjuling
Att hyra fyrhjuling blir allt mer populärt bland dem som vill ge sig ut på lite mer äventyrlig körning. På Gotland finns fyrhjulingar att hyra på flera platser, och här anordnas också organiserade fyrhjulssafarin. Innan du ger dig ut på ditt fyrhjulssafari, tänk på att all körning i terräng är förbjuden enligt terrängkörningslagen.

Gokart
Gokart körs på asfalterade banor med specialbyggda fordon (kartar) med en maxhastighet runt 80 km i timmen. På Gotland finns gokartbanor med hyrkartar som passar både stora och små.

Grottäventyr
I Lummelunda strax norr om Visby ligger Lummelundagrottan, där det varje sommar anordnas grottäventyr för dem som vill utforska mer av grottan än vad som visas under de vanliga guidade turerna. Ett grottäventyr tar cirka 3 timmar och innehåller allt från vadande i vatten till krypande i trånga gångar.

Paddling vid Lojsta slott

Kanot
På Gotland finns både kanadensare och kajaker att hyra på flera olika platser. Närsån och Lojstasjöarna är exempel på fina paddlingsplatser för den som föredrar lugnt vatten, men här finns också nästan 80 mil kust som erbjuder utmaningar även för vana paddlare. 


Kitesurfning på GotlandKitesurfing
Visste du att Gotland är ett av norra Europas bästa platser för kitesurfing och det är den sport som växer kanske snabbast. Otrolig roligt, bra träning och en stor dos adrenalin är nog några av anledningarna till varför sporten blivit så populär bland många människor i alla åldrar.
Läs mer om kitesurfingkurser och uthyrning:
Gotlands surfcenter

Kitesurfing är en relativt ung sport som snabbt vunnit popularitet. Med hjälp av en drake seglar man på vattenytan, ofta stående på en surfbräda (kiteboard).

Klättring och nedfirning (repellering)
Gotland erbjuder med sina lodräta kalkstensklintar gott om utmaningar både för nybörjare och vana klättrare. En av de mest populära platserna för klättring och nedfirning är Högklint strax söder om Visby. På ön finns flera arrangörer av klätterkurser för äventyrare på olika kunskapsnivåer.
Arrangör: Gotland Active

Laserdome
Laserdome är en actionsport där det gäller att träffa varandra med strålar från futuristiska laservapen. I Visby finns en laserdomehall för 2-10 deltagare.

Motorsport
På Gotland anordnas varje år en lång rad motorevenemang, så som Gotland Grand National (enduro), Rally Gotland och olika evenemang på racingbanan Gotland Ring.

Mountainbike

Cykel är ett utomordentligt fordon för den som vill hinna se och uppleva mycket av Gotland. Små undangömda stigar, skogs- och kustvägar och öppna hällmarker erbjuder rolig cykling på mountainbike. För den som vill få hjälp att hitta pärlorna i de gotländska markerna arrangeras mountainbike-utflykter i grupp. 
Arrangör: Gotland Active

Paintball
Paintball har på kort tid blivit en mycket populär sport, inte bara i hemlandet USA utan också i Sverige. På Gotland finns möjlighet att spela paintball på flera olika banor.

Ridning
På Gotland bedrivs alla möjliga former av hästsport. Westernridning, dressyr, trav, hoppning, körning, fälttävlan, distansritt och tornerspel. Rid- och körturer av olika längd och på olika slags hästar erbjuds av ett flertal stall.
Läs mer på Gotland.nets hästsportsida

Vandring
Gotland är en härlig ö att upptäcka till fots! Många av öns långa kuststräckor passar utmärkt för såväl längre vandringar som kortare promenader, och inåt landet finns gott om spännande skogsstigar och charmiga småvägar att upptäcka.
Läs mer om att vandra på Gotland 

Arrangörer:
Vandra på Gotland 


Windsurfing vid Gnisvärd

Vindsurfing
Vindsurfingsporten har hunnit fylla 40 år och är numera till och med en olympisk gren. För oss som inte har kommit riktigt så långt arrangeras på Gotland kurser och introduktioner för nybörjare. För vana surfare finns ett 15-tal lämpliga kuststräckor att utforska.
Utbildning, uthyrning:
Gotlands surfcenter

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons
Annons
Annons
Annons