Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Enholmen-malte-och-båt-580-.jpg
Det känns exotiskt att åka i Gotlands enda arkipelag för en tur till Enholmen. Bild: Sveds Signe Söderlund

Åk båt till Enholmen

I sommar blir det guidade visningar av det östra försvarsverket på Enholmen. Skepparna på fiskebåtarna Linnea eller Viggen transporterar besökare till Karlsvärds fästning. Du kan även hyra kajak och ta dig ut på egen hand.

Som en femuddig stjärna sträcker sig Karlsvärds fästning över hela ön med sina fem bastioner som påbörjades under 1600-talet när Slite ansågs vara en viktig hamn. 

Nu har Statens Fastighetsverk ordnat med brandsäkerheten och det gör att donjonen är visningsbar, men bara i följe med en guide.

LÄS MER: Häng med till Enholmen

– Nu har vi ett par bra guider som kan levandegöra Karlsvärds och öns historia. Tack vare två skeppare med fiskebåtar är det möjligt att transportera besökarna till ön. Planen är åtta avgångar på tisdagar från 28 juni.  Maximalt tolv personer får åka med varje tur på båtarna, berättar projektledare Mait Juhlin på Slite Utveckling AB, i ett pressmeddelande.

Här kan du läsa mer om turerna till Enholmen.

Många har i år möjlighet att transportera sig till ön med egen kraft. På Slite Strandby och i Vägume finns kajaker att hyra, berättar Mait Juhlin.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Fakta

Arbetsgruppen inom Othem Boge Hembygdsförening, Slite Intresseförening och Slite Utveckling arbetar för att finna möjligheter att visa ön. De söker pengar för marknadsföring, utveckling av barnaktiviteter och transporter.

Annons
Annons
Annons
Annons