Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

IDAG (10:05)

The Gotlandic Pink Floyd-show

Det var två år sedan de senast äntrade scenen med en fullspäckad Pink Floyd-repertoar. I år gör de come-back med nya inslag från den gedigna katalogen av hits som Pink Floyd genererade under bandets livstid.

IDAG (07:40)

Badtemperaturer på Gotland

Vilken strand har det varmaste badvattnet idag? Här samlar vi dagliga observationer från Gotlands badplatser!

20 JULI, 2017

Bra kvalitet på öns badvatten

Sommarens andra provtagning av badvattnet vid gotländska stränder och badplatser visar på genomgående tjänligt vatten utan anmärkning, rapporterar Gotlands Tidningar.

19 JULI, 2017

Hiphop och hårdrock på barnens festival

Barndagen lördagen den 29 juli på Almedalens scen bjuder på musik, show och underhållning med banden Jompa, Mamman & Pappan och Tore and the No Smokers. Barn i alla åldrar och vuxna med barnasinnet i behåll är välkomna.

19 JULI, 2017

Besök Gotlands museigårdar

På Gotland finns många museigårdar, de flesta väl bevarade från medeltiden och framåt. Att besöka en museigård är ofta gratis, och det är ett ypperligt sätt att förkovra sig i den gotländska historien. I vackra kalkstenshus ryms bruksföremål från en svunnen tid. Ibland så väl bevarade att det känns som att tiden har stått helt stilla.

18 JULI, 2017

Gotlands kammarmusikfestival intar S:t Nicolai ruin

Solen som sänker sig över Visbys takåsar målar bronsfärgade stråk på fasaderna och letar sig in i fönster och gränder. Klassisk musik fyller S:t Nicolai ruin några kvällar i juli, där Gotland Chamber Music Festival haft sin huvudscen i över 20 år.

18 JULI, 2017

Loppet med fokus på skön stämning

Den 22 juli är det dags för löpartävlingen Levaloppet som tar sikte på att skapa en skön stämning i sommarkvällen.

18 JULI, 2017

Snabba åk i Follingbo

Sedan 1983 arrangeras Folkracefestivalen i Follingbo på Gotland. En populär familjefest med ett högt besökarantal.

17 JULI, 2017

Rosbonanza i Visby

Visby är även kallad rosornas stad. I juli och augusti blommar tusentals rosor av alla dess sorter. Är du i Visby, vik gärna av från de stora gatorna och botanisera i trånga gränder för en optimal rosupplevelse.

13 JULI, 2017

Månadens dopp: juli

Juli och 21 grader! Då vågar Emma Härdin som jobbar som journalist på Gotland.net sig på att bada. Häng med på ett dopp till ett kalkbrott i Follingbo!

12 JULI, 2017

En halvö rik på historia och mystik

Kargt, tyst och vilt. Udden Bungenäs strax öster om Fårösund bär tydliga spår efter både kalkindustri och försvarsmakt. Här möts man av storslagna vyer över ett vattenfyllt kalkbrott, havet i tre väderstreck och en påtaglig stillhet.

12 JULI, 2017

Fest, fest, fest vecka 29

Den inofficiella partyveckan i Visby, vecka 29, behöver kanske ingen närmare förklaring. Staden fylls med artister, festsugna tillresande och en doft av mousserande.

12 JULI, 2017

Vattenshow på Fenomenalen

Fenomenalen är Visbys science center, det minsta i landet sett till storleken men med ett stort innehåll av tekniska experiment. I år ger Fenomenalen en vattenshow!

11 JULI, 2017

Gotland Art Week - en välblandad konstcocktail

Gotland Art Week, som arrangeras vecka 34 runt om hela ön, har blivit ett etablerat evenemang på sensommargotland. Veckan ger utrymme för alla konstformer - Art Music och Art Food är några av nyheterna i årets upplaga den 20 till 27 augusti.

11 JULI, 2017

Miljonhästar och folkfest på Visbytravet

Både gotlänningar och tillresta samlas på banan för att bevittna topphästar springa in stora prispengar under Visbytravets årliga arrangemang – Travfesten. Gotlandslöpningen är kvällens huvudlopp med många deltagande miljonhästar.

10 JULI, 2017

Souvenirer på konsthantverkares sommarsalong

Vad bär du som besökare med dig för minnen av Gotland när du går ombord på färjan eller flyget för att lämna ön? Vad ger du som gotlänning bort när du reser från ön för att besöka någon på fastlandet eller utomlands? Temat för årets sommarsalong i GKF, Gotländska konsthantverkare & formgivares galleri är souvenirer.

10 JULI, 2017

Drömska scener växer fram i fullmånens sken

På en vägg i sommargalleriet Hellvi Kännungs växer Jeff Olssons kolteckningar fram. Under några veckor är kalkstensladan hans ateljé och den 20 juli bjuds besökare in till hans gåtfulla bildvärld. Under vernissagekvällen spelar Darya & Månskensorkestern med influenser från finsk tango, en koppling till utställningens tema och stämning.

10 JULI, 2017

Festivalen då musiken flödar i dagarna tre

För första gången någonsin arrangeras Wisby strandfestival. I hjärtat av Visby blir det fullt ös under tre hela dagar, den 12-14 juli.

7 JULI, 2017

Lugnet vid en glittrande å

Tjaukle i Viklau är ett naturskönt område som inger lugn. Här finns stora grönytor, skog och en å med sagoskimmer som flyter genom landskapet. En känsla av något stort i det lilla.

5 JULI, 2017

Upprivna känslor och mycket skratt på Romateatern

För många har det blivit en tradition, en stämningsfull kväll i Shakespeares sällskap i den medeltida klosterruinen. I sommarens föreställning, "En vintersaga", spelar Olle Sarri den svartsjuke kungen Leontes. "Den handlar om tillit och om att återfå tron på kärlek och glädje med en gnutta magi", säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons