Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Pressbild-flygplatsen-580.jpg
Bild: Peter Phillips

Större flygplan till Visby i sommar

2017 ser ut att bli en ny rekordsommar för Gotlandsresandet med flygbolaget BRA. För att möta efterfrågan på resor sätter bolaget in större flygplan under högsommaren.

I år flyger BRA till Visby från nio städer under sommaren. Flygen går från året-runt-linjerna Stockholm, Göteborg, Malmö och från Umeå, Sundsvall, Norrköping, Helsingfors, Ängelholm och nykomlingen Östersund.

Bokningsingången är betydligt större än föregående år vilket gör att BRA redan nu törs tro på en ny rekordsäsong för Visbytrafiken. För att möta efterfrågan kommer delar av sommartrafiken mellan Visby och Bromma, Malmö och Göteborg att flygas med större jetflygplan under högsäsongen. Flygplanen har plats för 112 passagerare, vilket är 40 personer fler än de flygplan linjen vanligtvis trafikeras med.

– Vi drar nytta av hela vår flotta och växlar över till större jetflygplan under delar av sommaren. Det gör att vi trots att vi har betydligt fler bokningar än föregående år fortfarande kan erbjuda bra priser under högsäsongen, säger Sakarias Ronquist, regionchef på BRA, i ett pressmeddelande.

Det är inte bara Bromma-, Göteborgs-, och Malmölinjerna som ökar, alla linjer utom Sundsvall (som ligger i linje med förra årets rekordsommar) visar just nu en positiv trend jämfört med förra året. Och nykomlingen Östersund har fått en bra start.

– Vi märker att jämtlänningarna har upptäckt möjligheten att spendera sommardagar på Gotland. Men jag tycker inte att vi ska glömma att det också är en möjlighet för oss gotlänningar att besöka fjällvärlden under semestern. Det finns exempelvis fantastiska vandringsleder runt Åre, säger Sakarias Ronquist.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons