Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

MC-580.jpg
Bild: Magdalena Olsson

Med hoj på Gotland

Sommaren är här och vägarna lockar. På Gotland finns det gott om tillfällen att uppleva nya turer tillsammans med andra motorcykelåkare.

Onsdagskörningarna är ett av tillfällena för gemensam motorcykelåkning. Vid det här laget har träffen blivit en tradition för många motorcyklister som bor på Gotland eller besöker ön. Åkturerna utgår från Träffpunkt Gotland, som ligger vid södra utfarten från Visby, i anslutning till Färjeleden.

– Alla är välkomna på våra onsdagsturer, även de som inte är SMC-anslutna och övningskörare är välkomna, tillsammans med sina handledare. Starten är klockan 19, men vi samlas en halvtimme tidigare, så vi hinner snacka lite om turen, säger Linda Westermark, ordförande SMC Gotland.

Onsdagsturerna pågår från maj till och med augusti. Efter samlingen väntar en färd på ungefär två timmar längs utvalda vägar på ön, och man brukar även hinna med en fikapaus.

Det är olika motorcykelklubbar på Gotland som turas om att stå för rutt och arrangemang. Varje vår förbereder SMC Gotland sommarens gemensamma turer genom att bjuda in klubbarna på ön för att ta reda på intresset, och i år är det MCK Raukarna, Vulcan Riders, Farnyte MC, HDCS, ATP-Håjarna, KEFF MC och Gotlands-vingarna som delar med sig av sina favoritturer runt Gotland.

För MC-åkare som är upptagna av annat på onsdagar, eller vill ha mer gemensam åkning under veckan, så arrangerar klubbarna även andra träffar. På torsdagkvällar bjuder Farnyte MC in till gemensamma turer, med start från Biltema. Med start på samma plats väntar mer samåkning på söndagar, då under ledning av Vulcan Riders Gotland.

Förutom gemensamma körningar finns det även tillfällen att ta del av handledd vidareutbildning på avgränsad bana, så kallade Knixkurser.

– Knixkurserna vill vi verkligen rekommendera. Målet är att få fokusera helt på sin motorcykel och hur den uppför sig, berättar Linda Westermark.

Deltagarna får bland annat trimma tekniken i krypkörning, undanmanöver och inbromsning.

För motorcyklister som är sugna på samåkning finns fler turer än så att ansluta till, de går att hitta på klubbarnas hemsidor.

  • Av: Magdalena Olsson/Gotland Just Nu
  • Publicerad 2016-06-10, 12:53

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons