Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Fåröfärjan-580--.jpg

Lyckat koncept med extra Fåröfärja

Extrafärjan Freja som under sommarens sex mest intensiva veckor förstärker färjetrafiken över Fårösund har gjort succé. "Det blir ju nästan som en bro."

Texten kommer från Helagotland.se.

Köerna till Fåröfärjan har minskat sedan Trafikverket satte in extrafärjan Freja. När trafiken är som mest intensiv kör de tre färjorna i skytteltrafik över sundet.

– Det blir ju nästan som en bro vilket gör att bilarna rinner igenom på ett mycket bra sätt, säger Jakob Wester som driver en kiosk på Fårö till P4 Gotland.

Under senare år har trafiken med vägfärja över Fårösund ökat. Sommaren 2016 var köerna längre än vanligt och trafikläget besvärligt. Det är för att minska på trycket sommaren 2017 som Freja sattes in för att förstärka på Fårösundsleden.

– Detta betyder bland annat fler avgångar i tidtabellen. Under de mest hektiska tiderna på förmiddagen och eftermiddagen får de tre färjorna köras i skytteltrafik, säger Erik Olsson, distriktschef i Färjerederiet i ett pressmeddelande.

Freja som vanligtvis tjänstgör på Ekeröleden i Mälaren utanför Stockholm kommer att köra mellan Gotland och Fårö fram till andra veckan i augusti.

  • Av: Anna Ekeroth/Helagotland.se
  • Publicerad 2017-07-20, 16:24

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons