Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

DG.jpg
Destination Gotland sätter in fler turer till Västervik i sommar. Bild: Henrik Radhe/Arkiv

DG sätter in fler avgångar till sommaren

Förra sommarens trafik till Västervik var en succé för bolaget. Nu väljer man att sätta in ytterligare turer till sommaren.

Det var förra sommaren som Destination Gotland valde att även börja köra mellan Visby och Västervik. Sommaren 2016 bedrev Gotlandsbåten trafik mellan de två städerna och därefter valde Destination Gotland att ta över när det blev klart att det konkurrerande bolaget inte skulle fortsätta med sin trafik. DG kommer att trafikera linjen även i sommar och har nu bestämt sig för att utöka antalet turer.

– Vi tidigarelägger starten och förlänger även i slutet av perioden. Första turen blir redan 1 juni, säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland.

Bolaget kommer att bedriva färjetrafik mellan Visby och Västervik perioden 1 juni till 20 augusti. Antalet turer ökar med nästan 50 procent jämfört med förra året.

– Man kan åka från Gotland till Västervik under helgerna och kanske besöka Astrid Lindgrens värld eller dylikt. Sedan tror vi att de som bor runt Västervik kan vilja komma hit. Sammantaget har vi sett en bra utveckling kring Västervik, säger Christer Bruzelius.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons