Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Kryssning-580.jpg

De kryssar till Visby i maj

Det första enstaka anlöpet för kryssningssäsongen var i april, men redan i maj gästas Gotland av så många som elva kryssningsbesök.

När kryssningsbåtarna börjar angöra Visby hamn kan den observante notera hur mängder med olika språk börjar flöda på gatorna i Visby och på Gotland.

– Det som är speciellt i maj, som jag tycker är extra roligt, det är då vi har flera kryssningsbesök den 9 och 24 maj, säger hamnchef Mats Eriksson.

Den 9 maj lägger Aidacara till med sina nära 1400 passagerare samt Saga Pearl II som har 750 passagerare. Båda ankommer från Kiel på morgonen för att gå vidare till Stockholm på kvällen.

Den 24 maj anlöper Hamburg med 420 passagerare och Clio med 90 passagerare från Riga på morgonen. Den förstnämnda kommer från Stockholm och avgår mitt på dagen mot Bornholm.

Clio anlöper från Riga för att avgå mot Gdansk på sena eftermiddagen.
– Om man är båtintresserad så är det kul att se när det är flera båtar i hamnen, säger Mats Eriksson och påpekar att den observante kan ana när det är kryssare i hamnen bara genom att man hör människor som pratar olika språk runt om på Visbys gator och på ön.

– Gotland är ett perfekt delmål i kryssningen eftersom man måste passera väster om eller öster om Gotland om man ska uppåt i Östersjön!

Kryssningssäsongen pågår fram till oktober då de allra sista kryssningsbåtarna gästar hamnen förutom några enstaka kryssningar längre fram kring jul.

  • Av: Eva HC Nyström Gotland Just Nu
  • Publicerad 2017-05-02, 09:24

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons