Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Velkommen til Gotland og Gotlandsportalen Gotland.net!

Her finner du hjemmesiderne om Gotland och Visby på Internett. Gotland.net er Gotlands største internettportal. Her finner du informasjon for besøkende og informasjon om ledige stillinger på Gotland og samfunnsinformasjon.


Flere og flere nordmenn har oppdaget Gotland som et populært reisemål. Gotland er Sveriges største øy, men Gotland føles som et eget land med en natur som ikke ligner det som finnes på det svenske fastlandet. Med raukar (klippformasjoner), sandstrender, engen og en fantastisk flora med blant annet sjeldne orkideer og nesten 80 mil kystlinje byr Gotland på en fantastisk naturopplevelse.

Med sine middelalderkirker og bygninger blir man stadig påminnet historien. Gotland har en historie under både dansk og svensk styre, men også perioder med relativ selvstendighet.

På Gotland lever mange eldre nordiske tradisjoner videre med blant annet en egen dialekt. Også innen sport og idrett finnes grener relatert til vikingtiden, for eksempel "pærk, varpa og stangstørtning" som framdeles utøves aktivt og har sitt høydepunkt i de "gotlandske olympiske lekerne" Stångaspelen som arrangeres hvert år i juli.

Man minnes stadig om middelalderen på Gotland, og hvert år i uke 32 arrangeres den store middelalderfestivalen Medeltidsveckan med historiske spill, middelaldersmusikk og draktparader. Medeltidsveckan samler hvert år titusentalls interesserte tilskuere fra hele verden.

Gotland har også et fantastisk førnøyelsesliv med levende musikk på kroer og restauranter hele året. Gotland har flest besøkende i den hektiske måneden juli, men flere og flere velger å oppleve Gotland om våren når naturen står i full blomst. August og september er også en utmerket periode for å besøke øyen vår, når havet er oppvarmet og tempoet lavere.

På Gotland finnes det alltid noe at gjøre på eller se uansett vær. Gotland er Sveriges solrikeste plass, men det finnes masser av aktiviteter selv om det regner, med et mangfold av konst, museer, vikingby, urtegård, teater, forelesninger, musikk og shopping.

På Gotland kan du velge innlosjering i alle prisklasser, fra hotell i toppklasse til vandrerhjem eller camping. Å leie hytte eller leilighet er og populært.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons
Annons