Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Rymdkonferens-580.jpg

Rymdkonferens till Visby

En rymdkonferens med medarbetare från Nasa kommer i juni att hållas på Gotland.

Texten kommer från Helagotland.se.

I juni kommer en stor rymdkonferens med runt 400 deltagare till Gotland och Wisby Strand. Det är 23:e gången som konferensen "Esa Symposium on European Rocket & Balloon programmes and related research" hålls någonstans i Europa. Det är andra gången som konferensen kommer till Gotland – de var även här 2007.

– Det här är en väldigt populär konferens där man pratar om vetenskapliga rön och nya tekniska inventioner på rymdsidan, säger Stig Kemi, Swedish Space Corporation, som är med och anordnar konferensen.

Konferensen handlar bland annat om raketer och ballonger som skickas upp i rymden.

– Men det är inga små ballonger som vi skickar upp. Ballongerna är på runt 1,2 miljoner kubikmeter, de kan vara dubbla storleken av Globen. Luften är så tunn där uppe och då behöver man ha stor volym. Det blir svårare och svårare att komma upp, ju högre man kommer, säger Stig Kemi.

På plats kommer det bland annat att finnas beslutsfattare, forskare och administratörer från över 20 länder. Det handlar bland annat om medarbetare från Nasa och DLR i Tyskland.

– Det kommer bland annat vara olika föredrag och man kan hitta olika projekt att samarbeta kring, säger Stig Kemi.

Varför kommer ni tillbaka till Gotland?

– Nu är det faktiskt första gången som vi kommer tillbaka till samma ställe. Men konferensen på Gotland var en de mest lyckade som vi någonsin haft. Det är en väldigt fin konferensanläggning och Visby är en suverän stad att vara i, säger Stig Kemi.

  • Av: Simon Frid/Helagotland.se
  • Publicerad 2017-02-03, 10:12

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons