Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Reste från Kina till Visby för att gifta sig

Hu Ming och Chen Silu har båda en förkärlek för ruiner och gamla kyrkor. Därför åkte de i helgen från Kina till Visby, där de på söndagen gifte sig i S:ta Karins ruin. "Det känns som en dröm", säger Chen Silu.

Texten kommer från Helagotland.se.

I januari fick regionens vigselförrättare Lena Gustafsson ett långväga mejl från Hu Ming, 31, och Chen Silu, 28, i Kina. Det kinesiska paret hade hittat Lena på en webbsida över gotländska vigselförrättare. Mejlet var skrivet på engelska, vilket ställde till en del problem för mottagaren.

– Jag är nog den enda av vigselförrättarna som inte kan engelska, så jag förstod ju inte vad de skrev, säger Lena Gustafsson med ett skratt.

Med hjälp sina söner kunde Lena dock översätta mejlet, och det visade sig att Hu Ming och Chen Silu ville gifta sig i en av Visbys ruiner. Lena och det kinesiska kärleksparet höll kontakt under våren, och i fredagskväll landade Hu Ming och Chen Silu i Visby tillsammans med sina respektive föräldrar.

Både Hu Ming och Chen Silu är har ett stort intresse för ruiner och gamla kyrkor, och det var genom detta intresse som de hittade Gotland via nätet. På lördagen fick de se Visbys ruiner för första gången i verkligheten.

– Det var så vackert att jag nästan började gråta när jag gick in i ruinerna. Jag kan knappt tro att jag är här, säger Chen Silu, som kommer från staden Chengdu i provinsen Sichuan.

Hon och Hu Ming, från Qui Yang i provinsen Guizhou, träffades på deras gemensamma arbetsplats för fem år sedan. De blev ett par två år senare, och rent lagligt gifte de sig i Kina redan i januari i år. På söndagen hölls dock en vigselceremoni i S:ta Karins ruin vid Stora torget.

– Det här blev precis det bröllop vi ville ha. Det blir ett otroligt lyckligt minne. När vi hittade Visby på nätet så tänkte jag att det är här jag vill gifta mig, säger Chen Silu, och får medhåll från Hu Ming.

– Många i Kina vill ha det väldigt traditionellt när de gifter sig, men när vi såg bilderna från Visby kände vi att det var något som passade oss, säger han.

Lena Gustafsson, som höll i söndagens ceremoni med hjälp av bonusdottern Kicki Karlsson som tolk, var även hon överväldigad över vad hon fått vara med om.

– Det är ju inte klokt det här. Det är helt fantastiskt. De hittade mig på en webbsida, och fastnade för den presentationstext jag hade, och nu har jag hållit i deras vigselceremoni. Det är helt otroligt, säger hon.

Lena, som vigt omkring 245 par, säger att hon inte tvekade att tacka ja, trots hennes bristande engelskakunskaper.

– Ingen kommer ihåg en fegis. Jag drömmer fortfarande om att viga ett par under ett fallskärmshopp, så jag är med på det mesta.

  • Av: Emil Lundberg/Helagotland.se
  • Publicerad 2017-05-15, 09:32

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons