Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Medeltidsloppis-580.jpg
Medeltidsloppis i S:t Lars ruin Bild: Maria Molin

Besöksrekord i Visbys ruiner

218000 personer har under 2015 besökt någon av Visbys medeltida kyrkoruiner, vilket är nytt rekord. Samarbetet mellan Gotlands Museum och det gotländska eventföretaget goGotland tros ligga bakom framgången.

Sedan två år tillbaka har Gotlands Museum lagt ut bokningsfunktionen av kyrkoruinerna i Visby till det gotländska eventföretaget goGotland.

– Gotland sitter på ett enormt värde i vårt världsarv, det är en av öns viktigaste besöksanledningar. Tillsammans tillgängliggör vi detta för alla besökare med ett bibehållet kvalitetstänkande, utan att begränsa tillgängligheten för den enskilde besökaren, säger Gotlands Museums chef Lars Sjösvärd i ett pressmeddelande.

Idag vill en person, ett företag eller en organisation som hyr en ruin ofta ha hjälp med andra saker som hänger ihop med dagen eller evenemanget. Man vill ha el, stolar, en scen eller ett tält. Därför vände sig Gotlands Museum till sin största hyresgäst i ruinerna, eventföretaget goGotland och frågade om ett fördjupat samarbete.

– Vi kan genom goGotland erbjuda besökarna en helt annan servicenivå idag än vad vi hade tidigare och själva fokusera på vår kärnverksamhet, menar Lars Sjösvärd.

Efter två år skördar samarbetet stora framgångar. Gotlands Museum har fantastiska besökssiffror under 2015 med 218 000 besökare bara i ruinerna. Nästa år ser om möjligt ännu bättre ut. Visbys kyrkoruiner kommer i ännu högre grad att fyllas av bröllop, konferenser, kongresser, konserter, Medeltidsvecka och Almedalsvecka.

– Bokningsläget ser mycket bra ut inför 2016, säger Fredrik Broman, vd på goGotland.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons