Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Ihre Kvarn

Ihre-kvarn-1060.jpg
3 mil norr om Visby i Ireviken ligger Ihre Kvarn, ett fyravånings märkligt kalkstensslott mitt ute i naturen vid den forsande Ireån. En gammal vattenkvarn som slutade mala för 70 år sen har nu fått ett nytt liv som mötesplats för många olika ändamål.


Konstutställningar, möten och konferenser, musik, dans, konserter och fester, inte minst bröllop! Här kan ni fira en minnesvärd högtid i en sällsynt vacker miljö med romantisk engelsk park vid Ireån. Vi kan ta emot 40-110 sittande gäster i vår festsal och vi kan erbjuda både runda och vanliga långbord.

Kvarnens historia
Ihre Kvarn var från början en vattenkvarn, byggd 1870. Det är en ganska osannolik byggnad, fyra våningar hög i gult och blått, belägen mitt ute i skogen med vacker natur in på knuten.

Vid krigsslutet på 1940-talet upphörde kvarnen att mala. Sedan dess har den bland annat fungerat som militärförråd och inofficiell ungdomsgård, innan en stor restaurering inleddes på 1990-talet. Nu finns här vackra och ändamålsenliga fest- och möteslokaler omgivna av en romantisk engelsk park med gräsytor, dammar och spännande promenadstigar.

Bröllop på Ihre Kvarn
Planera ditt eget bröllop och fest hos oss! Du hyr lokalen med utrustning och utformar din egen drömfest. Här finns gott om plats både ute och inne, glas och porslin för minst 110 personer, mottagningskök, champagnetält med bar och tre stycken WC. Vi hjälper er att ordna med personal och catering från antingen vår egen restaurang Ihrebaden eller annan lämplig catering efter era önskemål.

Välkomna!
önskar Alexandra och Claes-Göran Appelquist

Logotype
Våra kontaktuppgifter & öppettider
  • Telefon: 0498-22 47 25
  • Mobil: 0705-48 88 12
  • Besöksadress
  • Ireviksvägen 16
  • 624 54 Lärbro