Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Ditt hus innanför muren - Wisby Rum

Wisby Rum har fem hus innanför Visby ringmur, alla med sin egen charm. Samtliga hus har mysiga innergårdar och fantastiska lägen.


Om Wisby Rum
Wisby Rum öppnades sommaren-08. Det visade sig bli en fantastisk sommar och sedan dess har Wisby Rum haft återkommande gäster år efter år.

De fem husen S. Murgatan, Strandgatan, Visborgsgatan, N. Kyrkogatan och Ö. Tullgränd uthyres veckovis till sällskap som vill hyra hela huset. Priserna varierar beroende på vilken vecka du önskar boka. Mejla vilken vecka och hur många bäddar ni behöver så återkommer Wisby Rum med vad som finns ledigt och till vilket pris.

Städning, sänglinne och handduksset går bra att köpa till.

Under sommaren uthyres husen veckovis till sällskap. Samtliga objekt ligger innanför Visby ringmur. Säsongen varar från 10 juni till sista augusti. Övrig tid på året uthyres rummen månadsvis till gäster som är i Visby för att studera eller arbeta.

Östra Tullgränd 7
Mellan Klinttorget och Österport ligger detta välskötta hus, det har ett mycket bra och centralt läge innanför Visby ringmur. Huset byggdes under sekelskiftet år 1800, det består av fem rum och två badrum (2 trebäddsrum och 3 tvåbäddsrum). Östra Tullgränd har en mysig innergård, där kan man sitta ute och njuta av kvällarna och även tända grillen. Huset har bra trådlös internetuppkoppling.

Strandgatan
Strandgatan är ett mysigt och pittoreskt hus som ligger mitt på Strandgatan och har en trevlig innergård. Det är bara ett stenkast till Stora torget och Strandpromenaden. Huset byggdes 1735. Huset har två enkerum, ett dubbelrum samt en medeltida källare med platsbyggda sängar. Diskmaskin, tvättmaskin, trådlös internetuppkoppling finns. På innergården finns en uteplats med grillmöjligheter. Huset uthyres veckovis till sällskap.

Visborgsgatan 6
Detta härliga hus på Visborgsgatan 6, alldeles nedanför Södertorg, byggdes ursprungligen 1883 och har sedan renoverats runt 50-talet. Huset har fem rum och kök och en härlig trädgård, i trädgården står ett av Visbys största valnötsträd. Huset har diskmaskin, tvättmaskin och trådlös internetuppkoppling. Uthyres veckovis till sällskap.

Södra Murgatan 6
Södra Murgatan 6 är ett fantastiskt litet hus, ett hus att vara lycklig i, huset byggdes troligen på 1780-talet men här fanns trähus redan på 1600-talet. I sovrummet uppe finns två enkelsängar (som kan dras ihop till en dubbelsäng). I trappen upp till övervåningen finns en koj (en sovalkov med båtkänsla), kojen är 120 bred. Innanför köket finns ett litet rum med en enkelsäng. I vardagsrummet står det en bäddsoffa. På den mysiga innergården kan du sitta i murens valv och njuta av sommarkvällarna, det finns även grill. Södra Murgatan uthyres veckovis till sällskap.

Norra Kyrkogatan 16
Norra Kyrkogatan 16 är ett 1700-talshus som är beläget mittemot Helge Ands ruin, nära Domkyrkan och Stora Torget. Huset har fyra rum och kök samt en friggebod att sova i. Tomten är solig och 400 kvm. Under klintkanten, på tomten, finns det en uteplats i västläge. Det finns egna bilplatser invid huset. Huset har diskmaskin, tvättmaskin och trådlös internetuppkoppling.

Välkommen!
Hälsningar Anna-Carin Bertsdotter

Logotype