Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Borgvik

Pensionat i Katthammarsvik på Östergarnslandet. Här kan du bo med familjen i en kulturhistorisk och stilla miljö alldeles invid havet.


Pensionat Borgvik
ligger i Katthammarsvik, ett litet, mysigt fiskesamhälle på den östra kusten. Här finns underbart vacker natur och intressant historia med många kalkugnar och stora gamla gårdar. Här finns också affär, bensinmack, restauranger, caféer, vandrarhem, tennisbanor och cykeluthyrning. Bygdegården rymmer två museer, bibliotek och bio och inom tre mils radie finns tre fina golfbanor. Alldeles vid havet med barnvänlig sandstrand på tomten ligger Borgvik.

Huset med vällingklocka var förr i tiden brukskök men fungerar nu som gillestuga. Här kan ni sitta framför brasan och dricka kaffe eller te på kvällen. För våra gäster finns även bastu.

Strandlägenheterna i vår nya flygel är smålägenheter med egen ingång, havsutsikt och egna utemöbler. De är utrustade med dusch, wc, minikök med mikrougn samt TV. Ett par av lägenheterna är handikappanpassade och i lägenheterna i markplan finns bäddsoffor med två separata bäddplatser

De nya Strandstugorna alldeles nere vid vattnet har sex bäddar fördelade på tre sovrum med dusch, wc, tv och egen uteplats. Här bor man med vacker utsikt vid en barnvänlig sandstrand.

Strandlustan är ursprungligen ett gammalt lusthus från 1700-talet, numera en mysig liten stuga nere på stranden med egen trädgård och utemöbler. Här finns fem bäddar fördelade på tre rum, dusch, wc samt allrum med kök, kakelugn och TV.

Sjöstugan är en stor rymlig stuga i två våningar alldeles invid stranden. Sjöstugan har en oslagbar havsutsikt och 6 bäddar, kök, egen uteplats, dusch och wc samt TV. Ett fantastikt boende för famlijen.

Rum. I huvudbyggnaden och gamla flygeln finns dubbelrum och lägenheter för självhushåll. Mat lagas i egna eller gemensamma kök. Rummen är olika i storlek och form, men samtliga har dusch och wc. Kryddvinden har två rum med totalt fyra bäddar, dusch, wc och minikök, med mikrougn. Här finns också en liten balkong med utsikt över havet.

I våra matsalar serverar vi varje morgon en riklig frukostbuffé att starta dagen med. Här finns även en kaffeservering. I närheten av Borgvik finns även restauranger som serverar såväl lunch som middag eller ála-carte. Dessa har givetvis även kvällsöppet.

För fester och konferenser har vi en festvåning en trappa upp med plats för upp till 85 sittande gäster och intill festvåningen ligger konferenssalen som också lätt kan göras om till matsal eller danssal om ni är många på festen. Flera gånger varje sommar väljer nygifta att ha sin bröllopsfest här och det är något vi är glada att kunna erbjuda. Vi tar emot konferenser, kurser och fester under större delen av året.

På pensionatet finns även historiska byggnader och museala mijöer.

Välkommen till Borgvik, pensionatet med personligt bemötande!

Logotype
Våra kontaktuppgifter & öppettider
  • Telefon: 0498-520 87, 0498-520 06,
  • Mobil: 0739-87 83 79
  • Besöksadress
  • Katthammarsvik
  • 623 69 Ljugarn