Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Lager1.jpg
Bild: Maria Molin / Arkivbild

Speedwaybana blir medeltidscamping

Den gamla speedwaybanan vid Galgberget blir camping under Medeltidsveckan.

(Texten kommer från Helagotland.se).
Medeltidsveckan har inlett ett treårigt arrendeavtal med Region Gotland, för marken vid den före detta speedwaybanan vid Galgberget. Platsen ska fungera som camping under festivalveckan.

– Medeltidsveckan har dragit mer och mer folk för varje år och vi kände att vi måste göra något för att kunna fortsätta växa, säger Patrik Björkander, marknadschef, Medeltidsveckan.

Marken ska nu beredas för ändamålet och då campingen är igång kommer det att finnas toaletter och duschmöjligheter på plats.

Campingen ska delas in i två sektioner, en för dem som vill campa i medeltida stil och för den andra halvan finns det inga krav på sådant.

I år räknar man med att erbjuda plats för 1 000 personer. Det finns utrymme för fler men man väljer att börja lite försiktigt.

Camping i egen regi är ett sätt för arrangörerna att försöka locka den lite yngre publiken, som kanske inte har råd med annat boende.

– Vi fokuserar på den yngre målgruppen 18-24 år, säger Patrik Björkander.

Enmanstält eller militärtält spelar ingen roll för priset, man betalar per person oavsett hur stort eller litet tält man har med sig. Hur mycket det kommer att kosta är inte klart än, men i slutet av mars ska all information finnas på Medeltidsveckans hemsida.

  • Av: Lillebi Ericsson / Helagotland.se
  • Publicerad 2016-03-07, 15:29

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons