Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Se film på den magiska Gotlandsgården

Den unika gården i Fole är till salu för 10 miljoner kronor. Huset ägdes en gång av filmregissören Max von Sydow och renoverades då till toppskick. Se film och bilder på gården här!

Text: Helagotland.se
Gården innefattar bland annat ett kalkstenshus i två plan, två flyglar, en stor kalkstenslada, ett trämagasin samt en gammal ruin i kalksten där man anlagt en pool- och spa-avdelning. Till huset finns även en stor trädgård och i anslutning till huset finns ett änge. Utgångspriset är satt till 9,95 miljoner kronor.

– Det är en av våra vackraste gårdar på Gotland. Den kommer att läggas ut till försäljning i april, säger Bernt Björkqvist, mäklare vid Svensk Fastighetsförmedling, som varit med och sålt gården en gång tidigare.

Huset nyrenoverades under 1980-talet och gården ägdes länge av den kände filmregissören Max von Sydow, den nuvarande ägaren köpte huset för runt femton år sedan.

Mäklaren Bernt Björkqvist säger att det finns flera saker som gör huset speciellt.

– Det som gör det unikt är att det är renoverat i gammal stil. När man går in i huset tror man att man är i något hus från 1700-talet, trots att det är nyrenoverat på 80-talet, säger Bernt Björkqvist.

Vad är det för detaljer?

– I huset finns det bland annat detaljer som gör att det ser ut som att det är maskätet i bjälkar. Men det är i själva verket målat så att det ser ut så. Det är renoverat så att känslan är som att man är inne i ett gammalt hus, säger Bernt Björkqvist om huset som byggdes 1909.

Se film på den unika Gotlandsgården. (Filmat av Svensk Fastighetsförmedling i Visby).

  • Av: Simon Frid Helagotland.se Foto: Mats Hemlin
  • Publicerad 2016-12-27, 09:27

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons