Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Nytt bed and breakfast i Tingstäde

När Jill Harrysson fick nys om att det gamla järnvägshotellet i Tingstäde var till salu sa hon upp sig från jobbet som projektledare i Stockholm. Hon hade länge gått i tankarna att starta något eget, och längtade till en lugnare omgivning.

Jill Harrysson har haft öppet i tre veckor när jag träffar henne på Tingstädes nya bed and breakfast – Gotland of Sweden. Med tio konceptuellt inredda rum får 29 gäster plats i det gamla järnvägshotellet. Rummen är alla inredda i varsin färg och har fått varsitt gotländskt namn. Vad sägs om att bo i Gunfjaun, Graip eller Trojeborg?

– Varje rum har fått sin egen färgsättning och ett eget namn. Mitt favoritnamn är Logementet som flörtar med den militärbygd som Tingstäde en gång var, säger Jill Harrysson.

Logementet är inrett med tre våningssängar och tre höga skåp i metall. Logementet kan bokas i sin helhet, för stora familjer eller kompisgäng. Det går också bra att boka en säng, till ett billigare pris.

På väggarna inne i frukostsalen hänger bilder från Järnvägshotellets glansdagar, tågbiljetter och en licens för söndagskörning med varutransportbil. Ute på verandan står en gammal ammunitionslåda och inne i frukostsalen en vacker grammofon.

– Med hjälp av riksarkivet och entusiastiska grannar har jag samlat på mig inredning och gamla fotografier från när byggnaden var ett järnvägshotell, berättar Jill Harrysson. 

De tre första veckorna har haft bra beläggning, några gäster har redan bokat ett rum till nästa sommar. Med knappa 30 min från Visby, är Tingstäde en lugn plats att fly stadslivet till.

– Jag tror att många tycker det är skönt att komma bort från det värsta sorlet, särskilt under temaveckor som Almedalsveckan. Tingstäde är en intressant socken med mycket att upptäcka. Försvarets närvaro lever fortfarande kvar och har samlats upp i försvarsmuseet. Tingstäde är absolut värd att lägga en hel dag på, det finns mycket att göra i den här socknen med allt från turridning och keramik till orkidésafari och fiske. Det är en levande socken året om, säger Jill.

Gotland of Sweden håller öppet året runt, frukost kan avnjutas mellan 08.00 - 09.30, även för allmänheten.

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons