Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Kettelivksvägen-560.jpg

Högt tryck på att semestra på Gotland

Trots att det bara är januari så är trycket på att semestra på Gotland högre än någonsin.

Det visar färsk statistik från stugförmedlaren Novasol.

Hittills har bokningarna till Gotland gått upp med nästan 23 procent jämfört med i fjol och det är framförallt tyska turister som står för bokningarna.

Det är för tredje året i rad som Novasol märker att intresset för att hyra stuga på Gotland ökar, men i år har bokningarna trillat in tidigare vilket kan bero på att det internationella intresset för ön har vuxit.

–  Vi känner absolut av att det internationella intresset för Gotland har ökat, speciellt bland tyska turister och det genererar tidigare bokningar. För generellt sett bokar man ju tidigare om man ska semestra utomlands, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef på Novasol.

Gotland är som bekant ett välkänt semestermål bland svenskar, men att det är så många tyska turister som har fått upp ögonen för ön tyder på att kännedomen om Gotland som destination har spridit sig internationellt.

–  Vi har lagt högt fokus i utlandet för att bidra till att sätta Gotland på den internationella semesterkartan och visa vilket fantastiskt och varierat resmål det är. Bara i Tyskland finns ju en enorm potential av nya gäster till ön. Här finns även en möjlighet att bredda säsongen med mer besök utanför de mest populära sommarveckorna, säger Torbjörn Fredman.

  • Publicerad 2016-01-20, 07:35

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons