Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Gra-gasen-580.jpg

Grå Gåsen-ägare tar över Björklunda

Håkan och Maria Ahlsten, som driver Grå Gåsen i Burgsvik, har köpt Pensionat Björklunda i Öja. "Det behövs fler boendeplatser för folk som vill besöka Storsudret", säger Maria Ahlsten.

Texten kommer från Helagotland.se.

Pensionat Björklunda i Öja består av vandrarhem, bed & breakfast samt lägenheter, och fastigheterna fungerade som asylboende från november 2015 till juli 2016. Sedan dess har lokalerna stått tomma, men nu har Grå Gåsen-ägarna Håkan och Maria Ahlsten köpt verksamheten.

Anledningen till köpet är, enligt Maria Ahlsten, att man helt enkelt vill ge fler personer möjligheten att besöka Storsudret.

– Grå Gåsen är ett jättebra och trevligt ställe, men vi har väldigt ofta fullt på somrarna. Vi vill att det ska finnas gott om boendeplatser för folk som vill besöka Storsudret, och där ser vi Björklunda som ett väldigt bra komplement till Grå Gåsen, säger hon.

Maria Ahlsten säger att man kommer att se över lokalerna och göra en del renoveringar nu under våren, för att förhoppningsvis kunna vara i gång i maj.

– Vi är sådana som gärna är med och utvecklar, så det känns roligt att kunna göra något som förhoppningsvis gynnar Storsudret.

Enligt Maria Ahlsten har Björklunda ett 80-tal bäddar, och man har även en enklare servering på området. Tanken är att även den ska hålla öppet under högsäsong.

  • Av: Emil Lundberg/Helagotland.se
  • Publicerad 2017-03-13, 09:12

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons