Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Fröjel Resort satsar på öppet året runt

Det blir omstart för turistanläggningen Fröjel Resort, som nu ska drivas i ny regi, skriver GA. Samtidigt görs ett nytt försök att ha öppet året om.

Det är Alf Birkeland och paret Anki Ahnén och Fredrik Sundberg som framöver ska driva Fröjel Resort. Både Alf Birkeland och Anki Ahnén var med från början 2011, då Alf ledde bygget av anläggningen och Anki arbetade på resortens spa-avdelning under den första sommaren. Nu har hon och hennes man Fredrik Sundberg flyttat till Gotland och beslutat sig för att satsa på att ha öppet året runt.

– Det blir säkert jättemycket slit, men det är det värt. Vi vill kunna bo på Gotland året om och jobba där vi bor, säger Anki Ahnén till GA.

Bakom Fröjel Resort står den tyske företagaren Karl Dengler, som har byggt upp flera turistanläggningar i hemlandet och som fortfarande äger resorten på Gotland. Idag har Fröjel Resort 90 bäddar i lägenheter och hotellrum samt restaurang, inomhuspool och gym. I två år provade Karl Dengler att hålla resorten igång året om, men de senaste åren har Fröjel Resort bara haft öppet på somrarna.

Ett konferensrum kommer att stå klart inom några veckor för att locka gäster under lågsäsong. De ska också bygga ut gymmet och satsa på temakvällar och temahelger. Anki Ahnén ska utveckla friskvårdsdelen och Fredrik Sundberg vill få jakt- och fisketurister till Fröjel. 

– Det är inte på de verksamheterna som vi kommer att tjäna pengar, men sådana kringaktiviteter ger ett mervärde som gör att folk väljer att komma hit, säger Alf Birkeland till GA.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons