Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Hotelldirektörer-580-Foto-M.jpg
Victoria Berge och Johanna Harlevi Viotti, nya hotelldirektörer i Visby. Bild: Malin Stenström Helagotland.se

De är nya hotelldirektörer i Visby

Små och många enheter är parollen för de nya hotelldirektörerna Victoria och Johanna, som tar över flera hotell i Visby - och fler lär det bli.

Texten kommer från Helagotland.se.
Victoria Berge och Johanna Harlevi Viotti har fingret i luften och framtiden för sig, som nya hotelldirektörer i Visby.

De driver flera anläggningar; Hotell Villa Borgen och vandrarhemmet Wisby jernvägshotell, båda på Adelsgatan, och Vandrarhemmet Birkagatan 8 samt Hotell Strandporten (tidigare Hotel1 vid Almedalen) samt GTS Bokningsservice, det vill säga före detta Gotlands Konferens och Turistservice.

Tidigare GTS-ägaren Niklas Harlevi, tog en gång över ruljansen efter sina föräldrar Inger och Rolf Harlevi, vilka 1979 startade turistserviceföretaget (då med namnet Visby Resetjänst).

Det var när han började en ny bana som mäklare som han tillfrågade Victoria Berge och sin syster Johanna Harlevi Viotti, om dom ville köpa GTS Bokningsservice inklusive de fyra hotellanläggningarna. Svaret blev ja.

Att företaget kommer att växa ytterligare är klart, även om de i nuläget inte vill berätta så mycket mer. Det går inte att dra ur dem någon som helst förhandsinformation.

– Men vi vill expandera med fler hotell, bekräftar Victoria Berge.

Under högsäsong har de totalt 95 bäddar. Varje anläggning har mellan 15 och 20 rum – och det är så de vill ha det, litet och personligt – inte bara för gästernas utan också för de anställdas del.

– Det är lättare att se alla i personalen då. Om inte de mår bra slår det tillbaka på oss. Den matematiken är inte så svår och vi vill vara en attraktiv arbetsplats, säger Victoria.

För närvarande har de tolv timanställda. Efter årsskiftet blir tre personer fast anställda på heltid, och förhoppningen är att kunna anställa ännu fler vad det lider.

Nu ska hemsidor göras om, loggor förnyas och få en mer enhetlig känsla, även om anläggningarna ska skilja sig åt i sitt uttryck.

En annan utmaning de startar med direkt, är att marknadsföra Hotell Strandporten, som många fortfarande tror är Hotel1.

– Vi ska sätta hotellen på kartan. Nu ska det hända grejer, säger Victoria Berge som själv tycker att det behövs fler kvinnor i besöksbranschen.

– Det är rätt mansdominerat där ute, det behövs fler kvinnor i toppen och det har vi hört från flera håll, även leverantörerna är positivt inställda. Annars kan det ju vara ett påhopp, att man är ung och oerfaren kvinna, det har man hört förut, men de som säger så har gett upp de tankarna när de träffat oss, fortsätter Victoria Berge.

  • Av: Lillebi Eriksson Malin Stenström, Helagotland.se
  • Publicerad 2016-11-21, 10:38

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons