Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Stora Karlsö STF Vandrarhem

Naturreservatet Stora Karlsö erbjuder förutom fantastiska naturupplevelser även möjlighet att övernatta. Det är ett sätt att upptäcka mer av denna speciella ö och känna att man har ön för sig själv när sista båten gått.

 

Många som besöker Stora Karlsö väljer att bo över på ön. Det är ett sätt att upptäcka mer av denna speciella ö och känna att man har ön för sig själv när sista båten gått. Lugn och frid vilar över ön när den ljumma sommarkvällen kommer, och den klara luften och det kristallklara vattnet möter dig på morgonen.

På fyrplatån – i fyrbyn– kan man bo i fyren eller i de gamla fyrvaktarbostäderna. Här är standarden lite högre och linne och städning ingår. Boendet är gammaldags men bekvämt. Kök, WC och dusch finns i nära anslutning till rummen. Även här väljer man mellan självhushåll eller att äta i restaurangen. När man bor uppe på fyrplatån har man en svindlande vacker utsikt över Stora Karlsö och Östersjön.

I Hien finns ett helt nytt hus strandhuset. Huset är byggt i skiftesverk som man på Gotland ofta kallar för bulhus. Huset – som ligger alldeles intill stranden i den skyddande Hienviken – består av två rum och kan hyras rumsvis.

Vandrarhemmet på Stora Karlsö utsågs för några år sedan till Årets vandrarhem av Svenska Turistföreningen. I Norderhamn, Hien och Bergshyddan finns boende med vandrarhemsstandard. Du kan välja mellan självhushåll eller att äta dina måltider i restaurangen. I Hien finns det dusch i strandhuset. Badbryggor finns i Hien och i Norderhamn. Lakan och handdukar ingår.

2015 byggdes två bulhus anpassade för funktionshindrade i Norderhamn. Här kan man bo nära till restaurang och museum och ta sig fram även i rullstol.

 Utförligare beskrivning på vår hemsida.

Logotype