Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

BILDSPEL på gamla gotländska landsbygdsbutiker

Gamla affärer väcker minnen. När Daniel Åhlén var tonåring i slutet av 1970-talet cyklade han tillsammans med sin pappa runt på den gotländska landsbygden, och fotade gamla affärer. Se massor av härliga gamla bilder i bildspelet!

Daniel berättar att de stannade till vid kyrkorna för att svalka sig, och vid varje lanthandel för att köpa lite glass eller något annat gott.

– Då fanns det ju nästan lanthandlare i varje socken, och Levide hade till och med två.

Daniel Åhlén hade vid tillfället en halvformatskamera, där varje filmrulle rymde 72 bilder.
– Det var kanske en av anledningarna till att jag kunde ”slösa” med bilder.

Under vintern har Daniel Åhlén skannat och justerat färgerna på diabilderna. Därefter kommer han att publicera bilderna i bokstavsordning på Facebookgruppen ”Minnen från Gotlands landsbygd”.

Helagotland.se och Gotland.net har fått ta del av de bilder som Daniel redan publicerat i facebookgruppen, och han berättar att responsen varit stor, och att bilderna verkligen väcker nostalgi.

”Åh, min barndoms affär”, ”Jösses vad jag saknar den tiden” och ”hit cyklade jag med ägglådan på pakethållaren” är några av alla kommentarer.

På bilden från Inges livs i Grötlingbo står det : "På trappan har man suttit många gånger och ätit ett halvt glasspaket som Inge delade med köttyxan och lånade ut sked till så man kunde äta".

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons