Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

IDAG (15:56)

Omkring 125 knallar till Klinte marknad

Lördagen 30 september är det dags för den näst sista av höstens stora marknader på Gotland. Mellan 10.000-15.000 besökare väntas komma till Klintehamn för att handla, umgås, äta gott och gå på tivoli.

20 SEPTEMBER, 2017

Gotländskt på faten i Hejde

Det är inget hinder att starta en restaurang som ligger mitt på den gotländska landsbygden bland åkrar och lantgårdar. Det är Elise Nilsson och Martin Eliasson bevis på, som startade Ekens restaurang i Hejde somras.

18 SEPTEMBER, 2017

Trump hälsar på i Suderrevyn

Snart är det dags för premiär av Suderrevyns föreställning "Skarpskyttar u Ålkrakar". I år vill ensemblen satsa på en yngre publik genom att bjuda alla som är under 19 år på inträdet.

18 SEPTEMBER, 2017

Så här blir årets ölfestival

Den 3 november arrangeras för tredje gången ölfestivalen på Wisby Strand. Samtidigt är det klart att man för första gången tar in vinutställare.

18 SEPTEMBER, 2017

Se Storsudret skifta i höstfärger

Nu börjar höstfärgerna så smått att prägla det gotländska landskapet. Se vårt bildspel från vackra Storsudret i september!

15 SEPTEMBER, 2017

Så firas julen i Visby 2017

Mysiga julmarknader i historisk miljö, Medeltida jul, levande julkalender, julkonserter och förstås julpyntade gränder och torg. Här är höjdpunkterna under 2017 års julfirande i Visby!

12 SEPTEMBER, 2017

Månadens dopp: september

Häng med på ett skönt septemberdopp en tidig morgon på Tofta strand. Vi var alldeles ensamma på den härliga stranden, med 16 plusgrader i vattnet.

12 SEPTEMBER, 2017

Här är konstnären som gillar kohuvuden

Kohuvuden och andra djur har blivit konstnären Bruno Engströms signum de senaste åren. Udda karaktärer som utstrålar spänning och mystik. Modellerna hittar han i granngårdens hage vid lantstället i Västergarn.

11 SEPTEMBER, 2017

Visby får nya biosalonger

Under hösten bygger Biostaden Borgen ut med två nya salonger. Från mitten av december kommer biografen kunna visa film i sex salonger, och tanken är att utbudet därmed ska breddas med fler lite smalare filmer på repertoaren.

11 SEPTEMBER, 2017

En jazzig höst väntar i Visby

I år fyller Jazzklubben 25 år, och det ska förstås firas! Höstprogrammet inleds med festivalen Jazz & Blues Gotland 28-30 september innan den ordinarie hösttablån på Munkkällaren tar sin början.

11 SEPTEMBER, 2017

Sju sköna platser för återhämtning

Snickra ihop några egna må-bra-dagar! Vi ger dig tips på sju platser där du kan fylla på med ny energi och samtidigt rusta inför den kommande vintern. Den gotländska naturen är en riktig kraftkälla - här får du sju sköna tips för återhämtning!

8 SEPTEMBER, 2017

En riktig raritet visas på Fornsalen

En av Gotlands absolut första bilar, en Oldsmobile från 1904, har tillfälligt flyttat in i Fornsalens foajé. Här visas under hela hösten utställningen "The Oldsmobile - när bilen kom till Gotland".

7 SEPTEMBER, 2017

De kommer till Bokens dag i Visby

För elfte året arrangeras Bokens dag i Visby i oktober, en fest för alla bokälskare. I år kan man bland annat få träffa och lyssna på Jan Guillou, Moa Herngren och Carl Jan Granqvist.

7 SEPTEMBER, 2017

Tolv spännande arrangemang på Kulturarvsdagen

Kulturarvsdagen äger rum den 9 och 10 september. Guidning vid Tjelvars grav och Tingstäde fästning, brödbakning i Polhemsgården och guidning av kastaler på Sudret är några av programpunkterna.

5 SEPTEMBER, 2017

I väntan på 2017 års "Så mycket bättre"

Något exakt datum för säsongspremiären av årets "Så mycket bättre" är ännu inte satt, men i väntan på det finns klipp från årets inspelning att kika på.

5 SEPTEMBER, 2017

Omkring 15000 besökare väntas till Kräklingbo

Efter Slite och Havdhem är det i helgen Kräklingbos tur att duka upp till stor höstmarknad.

4 SEPTEMBER, 2017

16 goda skäl att boka en Gotlandsresa i höst

Om du gillar Gotland på sommaren så tror vi att du skulle uppskatta ön även när sommarens högre tempo övergår i höstmys. Här delar vi med oss av våra bästa tips på spännande evenemang inför hösten!

4 SEPTEMBER, 2017

Det här händer på Fårönatta

Lördagen den 16 september är det dags för Fårönatta - helgen då hela Fårö håller öppet med musik, mat, utställningar, loppisar, film, shopping och visningar. Helgen erbjuder allt ifrån rock'n'roll på Kuten till spökhistorier på Engelska kyrkogården.

4 SEPTEMBER, 2017

Gotland var soligast i Sverige

Även i år gjorde Gotland "en Gotland" och tog hem både vinsterna i sommarens stora soltävlingar.

1 SEPTEMBER, 2017

Stämningsfull jul med Roger Pontare

"Mitt vinterland" är rubriken på den konsertturné i några av landets vackraste kyrkor som Roger Pontare genomför i adventstid. 14 december kommer han till Visby domkyrka.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons