Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

21 AUGUSTI, 2017

Tre mil lång runda för keramikälskare

För tredje året i rad arrangerar sju keramiker runt Etelhem en totalt tre mil lång keramikrunda. En runda som har blivit mycket uppskattad av keramikintresserade besökare.

20 AUGUSTI, 2017

Badtemperaturer på Gotland

Vilken strand har det varmaste badvattnet idag? Här samlar vi dagliga observationer från Gotlands badplatser!

19 AUGUSTI, 2017

Rustikt och konstnärligt på Kvinnfolki

I Visbys hjärta ligger Kvinnfolki. Huset som en gång var ett kollager inhyser idag ett gediget utbud av gotländskt hantverk som vid flertalet tillfällen har kunnat skymtas i film- och tv-produktioner.

18 AUGUSTI, 2017

Smårätter på Systemet

Systemet är Visbys nya innerstadskrog, avsedd för dig som spontant vill slinka in för en liten bit mat och något att svalka strupen med. På menyn står smårätter med smak från hela världen.

18 AUGUSTI, 2017

Gratis gympa ute i det gröna

Friskis och svettis har denna sommar utökat sina uppskattade utomhuspass i Almedalen. Under augusti finns det många chanser att träna gratis ute i det gröna.

18 AUGUSTI, 2017

Ett pärlband av hantverk innanför murarna

Gotland och Visby är känt för sina duktiga hantverkare. En av de gator som utvecklats till ett riktigt konst-, design- och hantverksstråk är S:t Hansgatan i Visby.

18 AUGUSTI, 2017

De vann biljetter till Art-safari

Nu har vi dragit vinnare till Art-safari som äger rum nästa vecka.

16 AUGUSTI, 2017

Klassiskt matställe med vy över Hoburgsgubben

Med två år kvar till att fira femioårsjubileum kan Majstregården på södra Gotland kalla sig för ett klassiskt matställe.

15 AUGUSTI, 2017

Actionfylld matlagning på glas

Glasblåsaren och konsthantverkaren Jennie Olofsson möter kocken Luqaz Ottosson i en actionfylld middag där all mat tillreds på upphettad glasmassa.

14 AUGUSTI, 2017

Utflykt till en enslig fyrplats

Där står den stadigt i gränslandet mellan hav och land, avsked och ankomst. Det magiskt svepande ljuset i natten signalerar både fara och säkerhet, utsatthet och trygghet. Fyrplatser bär på ett myller av berättelser och väcker fantasin, och kanske en längtan.

14 AUGUSTI, 2017

Konserter med humor, värme och vemod

Vissångerskan Susanne Alfvengren genomför under augusti en mini-turné på Gotland. Under sex spelningar finns det möjlighet att lyssna till den legendariska sångerskan med den mjuka, gotländska dialekten.

11 AUGUSTI, 2017

Rockfestival vid en smedja i Barlingbo

Lördagen den 19 augusti blir det rockfest i Barlingbo. Det är dags för den tredje upplagan av Smé-Rock med både gotländska och fastlandsbaserade band. Arrangör är smideskonstnären och rockfantasten Niko Caspers.

11 AUGUSTI, 2017

Autentiskt och intimt på Visbyfestivalen

Den 16-20 augusti är det dags för den elfte upplagan av Visbyfestivalen. Tidigare år har artister som Marie Bergman, Jamie Meyer, Dan Reed, Micke Rickfors och Gotlandsbandet Sons of Bourbon uppträtt. Bland årets artister finns Louise Hoffsten, Kitto, Markus Rill och gotländska Vera Kebbe.

11 AUGUSTI, 2017

Möten med medeltiden på Visbys gator, ängen och torg

Under Medeltidsveckan kommer besökare från hela världen och i alla åldrar resande till ön för att uppleva åtta dagar i riddares, gycklares, handelsmäns och hantverkares sällskap. Tornerspel, myllrande marknad, gatuteatrar, eldshower, sagostunder, stadsvandringar, medeltida dans, konserter, föreläsningar och hantverkskurser är bara några av de 500 evenemangen som står på programmet. Vi vandrade runt i Visbys medeltida stadskärna under en eftermiddag och samlade intryck från den 34:e upplagan av Medeltidsveckan. Här kan du se våra bilder!

10 AUGUSTI, 2017

Nu tackar Freja för sig

Nu återvänder vägfärjan Freja till fastlandet efter att i sex veckor ha förstärkt trafiken över Fårösundsleden.

10 AUGUSTI, 2017

Restaurang och hotell med magisk utsikt

Ett litet hus står placerat på första parkett mot en magisk ridå av hav, fiskebodar och horisont. Huset, ritat av Maria de Flon och Jörgen Axenmo uppfördes för tio år sedan för att inhysa restaurang. Ett stenkast från huvudbyggnaden ligger fem små kopior av det stora huset som rymmer lika många hotellrum, med uteplats och pool.

9 AUGUSTI, 2017

Rikard Wolff kommer till Fårösund

Framtiden för Kustateljén är osäker och för att visa att den stora lokalen behövs bjöd kulturföreningen in sångaren och skådespelaren Rikard Wolff. "Han sa: Självklart, jag kommer".

9 AUGUSTI, 2017

Vinn biljetter till Art-safari!

Under Gotland Art Week anordnas tre Art-safaris, guidade bussturer till spännande konstnärer, gallerier och konsthantverkare runtom på ön. Tävla med oss om biljetter!

9 AUGUSTI, 2017

Avtryck av tiden på Hau galleri

På Hau galleri visas utställningen "Imprints of time". En utställning fylld av avtryck som ger mängder av intryck.

8 AUGUSTI, 2017

Stämningsfull marknad i Medeltidsveckans hjärta

En helhetsupplevelse med alla sinnen och hjärtat i Medeltidsveckan. Så kallas den myllrande marknaden på Paviljongsplan i Visby omgiven av Botaniska trädgården, nordvästra ringmuren och strandpromenaden. På marknaden möts skickliga hantverkare, handelsmän och besökare, och delikatesser av olika slag tillagas över öppen eld.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons