Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

IDAG (10:00)

Artisterna klara till Wisby strandfestival

Fyra artister är redan sedan tidigare klara för Wisby strandfestival 13-14 juli. Nu är även Lena Philipsson och Hov1 bokade.

16 MARS, 2018

Global touch i ny livsmedelsaffär

Makarna Ramia Zebian och Saleh Baltaji har öppnat sin nya livsmedelsbutik på Östercentrum i Visby med arabiska livsmedel som specialitet.

13 MARS, 2018

Årets Påskfestival växer

"Avgrund och befrielse" är temat för årets påskfestival på Gotland. En festival som genom musik, konst, dans och film ska förmedla påskens budskap.

13 MARS, 2018

Gotland hyllas i New York Times

En av världens mest ansedda tidningar, The New York Times, har skrivit om Gotland i två stora reportage. En av dem som hjälpt tidningen på plats är regionens Lena Thorn.

13 MARS, 2018

Utställning om samlande

Varför vill vi människor samla på saker? Det är en av frågorna som Gotlands museums nya utställning, "Samla eller inte samla - det är frågan", tar upp på Fornsalen.

12 MARS, 2018

9 tips för dig som vill besöka Gotland i vår

Sommaren i alla ära, men få saker slår en vacker vårdag på Gotland. När solen värmer våra kinder och knopparna slår ut i full blom förvandlas ön till Edens lustgård. Har du tankar på att åka till Gotland i vår? Här kommer några tips på vad du kan hitta på!

12 MARS, 2018

Nytt fågeltorn - porten till Storsudret

Södra Gotland har fått ett nytt fågeltorn i Fide. Blir det som byggherren, Gotlands ornitologiska förening, vill så blir tornet också den nya porten till Storsudret, med alla dess fågellokaler.

9 MARS, 2018

Kändisar till ön för årets konstvecka

Gotland Art Week tar över en stor del av deckarveckan, som flyttat från ön. Förutom kända författare medverkar också Sven-Bertil Taube under sommarens stora konstvecka.

8 MARS, 2018

De tar över kafé och restaurang på Fårö

Två välkända krögare på Gotland kommer i sommar att driva Smultronstället, Bergmancenters kafé och restaurang. "Det känns jättehärligt att komma tillbaka till Fårö", säger Jamie Rae.

7 MARS, 2018

Titiyo sjunger om kärleken till Gotland

På tisdagen spelade Destination Gotland tillsammans med artisten Titiyo in sin nya marknadsföringsfilm. Gotland.net var på plats bakom kulisserna.

7 MARS, 2018

Här finns det färjebiljetter kvar till påsken

Under vårens största resehelger är de mest populära avgångarna med båt redan fullbokade.

6 MARS, 2018

Klart med sommarens monsterfestival

Nu är det klart att förra årets rockfestival Monsters of Rauk får en uppföljning även i sommar. "Kommer bli lite större", säger arrangören Marcus Edmark, Mix Ranch i Stenkyrka.

6 MARS, 2018

Kaliffa kommer till ön

Artisten Kaliffa stod för en av fjolårets riktiga sommarplågor. Nu är det klart att han kommer till Gotland i sommar.

5 MARS, 2018

Nu finns mängder av Gotlandsfilmer på Youtube

Intresset för bilder och film från Gotland är stort i sociala medier. En av entusiasterna, Kenneth Broström, har startat en egen Youtubekanal.

5 MARS, 2018

"Det blir en världsturné nu när jag får korsa havet"

William Spetz hyllade föreställning har setts av över 23.000 personer. Nu kommer den till Visby. "Ta med någon du tycker väldigt mycket om."

2 MARS, 2018

Flera artister klara till Wisby Strandfestival

Under vecka 28 kommer Wisby Strandfestival att arrangeras i Visby hamn. Nu har arrangörerna gjort klart med kultbandet Wilmer X, Sabina Ddumba och Molly Sandén.

1 MARS, 2018

Mäktiga isformationer vid Kettelvik

I Kettelvik i Sundre socken bildas vintertid ett flera meter högt isdraperi. Naturskådespelet lockar många besökare.

28 FEBRUARI, 2018

Se de dramatiska bilderna på snökanonen

Under vinterns intensiva snöoväder lyckades Gammelgarnbon Bengt Thomsson fånga den omtalade snökanonen på bild när den vällde in över Ljugarn. Se hans dramatiska bilder!

28 FEBRUARI, 2018

Här åker han skidor i Visby innerstad

Ja, kan man verkligen ta skidor till jobbet? Enligt Gotlands Allehandas reporter Henrik Radhe går det alldeles utmärkt! Till och med i innerstan...

28 FEBRUARI, 2018

Pernilla Wahlgren om showen på Gotland

Pernilla Wahlgrens show "Kort, glad och tacksam" har hyllats i media och publik, och i höst kommer föreställningen till Visby. "Det är som en lång roast av mig själv", säger huvudpersonen själv.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons