Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Sandöbloggen

Mitt i havet, nästan fyra mil från Fårö och nio mil från det svenska fastlandet ligger Gotska Sandön, med långa härliga sandstränder, massor av säl och ett sagolikt skogslandskap.
Det här kommer Gotland.net:s läsare få ta del av genom Sandö-bloggen! Vi kommer att tillsammans med tillsynsmän och besöksvärdar få läsa om livet på Sandön, få se fina bilder på den mäktiga naturen, fågel- och växtlivet, men också följa och dela personalens vardag.

sandön-blogg-580.jpg
Om bloggaren

Det är vi som ska blogga från Gotska Sandön:
Per Jönsson: Tillsynsman som nästan är född på Gotska sandön och är inne på sitt 28e år som tillsynsman. Kan alla historier och skrönor om vad som hänt på ön under åren. Brinner för teknikfrågor och datorer.
Tove Stibe: Efter 11 år som besöksvärd är hon expert på att få besökarna att känna sig som hemma. Gillar helikoptrar och tog hjälp av en sån för att hinna föda sitt första barn på BB.
Magnus Lepschi: Född och uppvuxen Fogdö i Mälaren. Bosatt i Visby men bygger hus i Väskinde. Är framförallt den som förser oss med vackra naturbilder. Håller en vakande hand över våra båtar och traktorer.
Petter Rimfors: Växlar sitt jobb som jurist på Länsstyrelsen i Visby med halvtid som tillsynsman. Petter fungerar som platsansvarig och håller ordning på vår arbetsplanering. Gillar att snickra i trä.

Örjan Samuelsson: Kustbevakaren som sadlade om till tillsynsman. Fann lugnet och naturen på Gotska Sandön och är den som har koll på flest fåglar på ön. Berättar gärna en historia eller två om allt från växtliv till Sandöns spöken.
Linda Larsson: Besöksvärd med glimten i ögat som också jobbar på Miljö- och Vattenenheten på Länsstyrelsen i Visby. Hoppar gärna fallskärm och reser på fritiden.
Mattias Sandgren: Sjökaptenen som bytte båt mot ö. Är stark som en oxe och vår senaste tillkomna tillsynsman. Gör sin första sommar i år och kombinerar småbarnsliv med sandöliv.
Oskar Damström: Jobbar sin första säsong som besöksvärd. Skidinstruktör från Gävle som genom sitt naturintresse fått upp ögonen för Gotska Sandön.
Anders Liljegren: Ständig vikare och något av ålderman i arbetsgänget. Hanterar alla verktyg och svetsar och lagar vad som gått sönder med en avundsvärd energi. Mannen som kan tala med sälar.