Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Rullande-cafe-580.jpg

Tomten startar rullande café

Håkan Thornell startade upp sin tomteby i Hejdeby i vintras och nu vill han utveckla verksamheten vidare. Till hösten hoppas han få igång ett rullande café i en gammal gotländsk veteranbuss från 50-talet.

Håkan Thornell flyttade i slutet av förra året hela sin tomteby från fastlandet till Gotland och är nu permanent boende på ön.

– Vi trivs fantastiskt bra på Gotland, berättar Håkan. Vi känner oss välkomna och de gotlänningar jag har träffat har varit jättetrevliga. Allt känns bra och vi har kommit in i gemenskapen.

Hur gick första året med Tomtebyn på Gotland?

– Det gick över förväntan, berättar Håkan. Det kom väldigt många besökare vilket var väldigt roligt. Tomtebyn är något jag brinner för och det har varit en stor del av mitt liv.

Håkan har sedan tomtebyn öppnade fått träffa ortsborna som bor i området kring byn och har fått väldigt positiv respons tillbaka.

 Nu vill Håkan fortsätta att göra något för gotlänningarna. Ett nytt projekt han har framför sig är att göra om en gotländsk veteranbuss, en Volvo från 1954, till ett rullande café.

– Vi spenderade en del tid i höstas med att leta boende på Gotland, berättar Håkan. Då märkte vi att det var svårt att få tag på en kopp kaffe på landet utanför högsäsongen.

Håkan hade tidigare ett café på fastlandet under 10 år så detta är inget nytt. Han har med sig den mesta utrustningen man behöver från fastlandet, det han behöver göra är att fixa i ordning bussen.

– Jag har alltid skruvat, spikat och svetsat och tycker att det är roligt, berättar Håkan. Det ska på en generator på bussen för att hålla den varm och sedan kommer det finnas plats att sitta i bussen och fika.

Förhoppningen är att bussen ska vara klar till sensommaren men detaljerna kring öppettider är inte riktigt klara i dagsläget.

–  Jag vill gärna ha öppet året runt, på eftermiddagar och kvällar men med lite uppehåll kring julen. Jag vill finnas där för gotlänningarna under lågsäsong, berättar Håkan. Jag vill försöka återkomma till samma platser med samma tidsintervall så att gästerna vet när jag kommer dyka upp.

Läs mer: Kolmårdentomten har flyttat till Gotland

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons