Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Sylvis döttrar gillar att baka

I över 20 år har det hemtrevliga bageriet Sylvis döttrar berikat mångas besök på Fårö. Här bakas allt från Gotlandslimpa och surdegsbröd till den omåttligt populära vaniljvetesnurran.

Systrarna Lisa Blochmann och Barbro Kalström driver sedan 23 år tillbaka det anrika bageriet Sylvis döttrar, uppkallat efter deras mor. Bakglädjen fick de hemifrån och blott 21 respektive 23 år gamla öppnade de det bageri som skulle komma att bli deras levebröd och ett av Gotlands mest kända kaféer.

De startade verksamheten med ett litet utbud på tre limpor och tre sorters frallor. Idag säljer de över 70 brödsorter; matbröd, sötebröd och småkakor.

– Recepten kommer ofta från någon i familjen, men så ändrar vi alltid om lite för att sätta vår egen prägel på bakverket, säger Lisa Blochmann medan hon knaprar på en kolasnitt.

Kvällen innan de slog upp dörrarna för allra första gången, då för 23 år sedan, letade de i panik upp ett recept på bullar. Idag är Lisas vaniljvetesnurror ett av deras mest populära bakverk. Under högsäsong går det åt runt 1500-2000 bullar.

Många slitsamma år har förvandlat Sylvis döttrar till ett givet besöksmål för Fåröbesökaren.

– Mycket av glädjen i det vi gör ligger i att så pass många kunder kommer tillbaka. En av våra gäster har firat alla sina födelsedagar med tårta från oss, hon fyller 18 i år. Att göra avtryck i andras liv på det sättet är en ynnest, säger Barbro Kalström och systern Lisa Blochmann instämmer.

  • Av: Emma Härdin
  • Publicerad 2017-08-22, 10:32

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons