Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Så mycket bättre 580  Foto Henrik Radhe.jpg
Håkan och Maria Ahlsten vid Grå Gåsen i Burgsvik storsatsar som vanligt på tv-kvällar i samband med att Så mycket bättre sänds på lördagskvällar. Bild: Henrik Radhe, Gotlands Allehanda, arkivbild

Så mycket bättre-kvällar på Grå Gåsen

På lördag börjar en ny säsong av det stjärnspäckade programmet "Så mycket bättre". Håkan och Maria Ahlsten vid Grå Gåsen i Burgsvik storsatsar som vanligt med tv-kvällar på pensionatet där det populära tv-programmet spelades in i början av juni. Har man tur kan det bli besök av någon av artisterna.

Träffarna i Gåsens lada har pågått under alla år utom det första året som programmet sändes. Kvällarna lockar både suder-gutar, övriga gotlänningar men även fastlänningar som passar på att ta en höstweekend på Gotland. 

– Det började med att vi tyckte att det skulle vara kul att ses och titta på programmet tillsammans, eftersom det är så många som hjälper till här i bygden med programmet.

Lördagen den 21 oktober är det premiär för årets säsong av programmet. I år deltar Uno Sveningsson, Kikki Danielsson, Eric Saade, Icona Pop, Tomas Andersson Wij, Sabina Ddumba och Moneybrother.

Det är runt matbordet i tv-programmet som de stora samtalen sker, om de svåra frågorna, om glädjeämnen och artistkarriären. Avslöjanden, skratt och gråt, men alltid med ett gemensamt som för artisterna samman: Maria Ahlstens mat på faten.

Hon berättar att artisterna brukar mejla sina önskemål om älsklingsrätter omkring en månad innan de kommer till Gotland, och oftast brukar hon kunna tillmötesgå deras önskemål, alltifrån Ken Rings afrikanska rätter till Petters biff Rydberg på reninnerfilé.

Det första programmet kommer att handla om Uno Svenningsson, och samtidigt som programmet sänds på teve kommer alltså hans meny att serveras på pensionat Grå Gåsen.

Men vad det blir för mat på Uno Svenningssons dag vill inte Maria Ahlsten avslöja, mer än att de aktuella artisternas mat kommer att avspegla sig i kvällens meny.

– Det är hemligt! Har man tur kan det bli oxfilé och hummer, och har man lite mindre tur kan det bli tacos som Miriam Bryant önskade, säger Maria med ett stort skratt.

Kan det hända att någon av artisterna dyker upp?
– Ja, det har hänt en gång, då var det Pugh som var med på sin kväll. Vi bjuder alltid in dem, men de brukar ha så fullspäckat schema med turnéer så att det funkar sällan.

Så du tror inte att det händer i år?
– Ja, kanske, säger Maria lite hemlighetsfullt. Men vi har inte fått något riktigt klartecken från någon ännu.

Maria Ahlsten vill inte heller avslöja några detaljer kring årets säsong, mer än att hon har en magkänsla av att det kommer att bli bra.

– Det är ett väldigt trevligt gäng i år. De är verkligen jätteduktiga på att välja ut artister som passar med varandra, tycker jag. Det blir både en lite mer seriös inriktning, och en lite glammigare och roligare del.

Tror du på en fortsättning av inspelningarna på Grå Gåsen även nästa år?
– Det är inte klart, men vi hoppas såklart på några säsonger till. Det är en otroligt kul start på sommaren.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons