Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Restaurang och hotell med magisk utsikt

Ett litet hus står placerat på första parkett mot en magisk ridå av hav, fiskebodar och horisont. Huset, ritat av Maria de Flon och Jörgen Axenmo uppfördes för tio år sedan för att inhysa restaurang. Ett stenkast från huvudbyggnaden ligger fem små kopior av det stora huset som rymmer lika många hotellrum, med uteplats och pool.

Med lukten av tall och smaken av sälta från havet ser du från Djupvik bort över Karlsöarna och mot horisontens oändlighet. Mitt i detta paradis ligger Djupvik hotell och restaurang.

När Maria de Flon och Jörgen Axenmo träffades 1997 var Maria nyutbildad dekoratör. Tillsammans startade och inredde de restaurang och café Vinäger på Hästgatan i Visby. Tio år senare flyttade de sin verksamhet till Djupvik, köpte en bit mark och ritade ett helt hotell med restaurang.

– Vi är båda intresserade av arkitektur och design. Tillsammans har vi ritat fyra hus, varav tre för privat bruk, berättar Maria som slagit sig ner i restaurangens loungedel. Hon är klädd i blåvit kimono som smälter väl in i den stilrena inredningen.

Inne på Djupviks restaurang blandas lounge med bordsservering. Inredningen går i sobra färger med danska möbler och platsbyggda barer. Huset vetter ut mot havet och från de generösa fönstren ligger utsikten djup och oändligt lång. Lilla Karlsö skymtas som en blänkande pärla där ute i det blå.

Djupvik är en av de restauranger på Gotland som håller öppet året runt. Varje dag mellan 11-22 under sommarmånaderna fram till september och under resten av årets alla helger.

– Vi tycker att det är viktigt att hålla öppet året runt. Besöksnäringen stannar ju aldrig av helt och hållet, och gotlänningarna ska ju också kunna äta god mat – året om, säger Maria de Flon.

– Under lågsäsong hittar vi på roliga teman, som skaldjurshelg eller njutarpaketet där en hotellnatt och restaurangbesök ingår för den som vill ta sig en minisemester.

Jörgen Axenmo ansvarar för restaurangen. Här serveras mat lagad av närproducerade råvaror. Från lunchmenyn kan du bland annat välja rödingfilé med citronkräm, klassisk räkmacka eller en hälsosam lunchbuffé. Till middag kan du bland annat avnjuta smörstekt torskrygg med cremé de avocado, chorizo, majs och vattenkrasse, eller lammrostbiff med vitlökscréme, palsternacka och myntavinägrett.

– Vi vill tillgodose våra kunders önskemål om hälsosam mat. På helger har vi en stor lunchbuffé som vi kallar Healthy table, med grönsaker i fokus, berättar Maria de Flon. Till lunchbuffén kan du beställa till långbakad ibericokarré eller örtgrillad majskyckling.

Ett stenkast ned från Djupviks hotell och restaurang ligger det gamla fiskeläget med pittoreska små fiskebodar, långgrund badstrand och ställplats för husvagn med en magisk utsikt.

  • Av: Emma Härdin/Gotland Just Nu
  • Publicerad 2017-08-10, 08:16

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons