Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Cafe-roma-kungsgard-1060.jpg

Munkens kafé öppnar vid Roma kungsgård

Kaféet vid Roma kungsgård kommer i år att öppna i ny regi. De nya ägarna kommer att ta över redan 1 mars.

Nu är det klart att kaféet på Roma kungsgård kommer att byta ägare. Det var i slutet av förra året som kafédelen lades ut till försäljning och därefter har det pågått en process för att avsluta försäljningen.

Janica Sörestedt, för flera ett känt ansikte från den gotländska politiken, kommer tillsammans med sin man Göran Skoghage att ta över kaféet. Redan den 1 mars kommer de att ta över verksamheten.

– Vi vill göra någonting nytt i våra liv och kungsgården är en fantastisk plats. Vi hoppas att det ska kunna gå bra och man satsar dessutom rätt mycket på kungsgården. Dessutom ligger det nära vårt hem, säger Janica Sörestedt.

Det är ännu inte klart när de kommer att öppna. Men hon säger att deras förhoppning är att kunna öppna till valborg.

– Min plan är att öppna då och kunna ha öppet under helgerna fram till sommaren. Men vi får se vad som hinns med och vad man klarar av. Vi tar över en jättebra och inarbetad verksamhet, säger Janica Sörestedt.

Hon menar att det känns speciellt att få ta över kaféet på Roma kungsgård. Det nya kaféet kommer att få namnet Munkens kafé.

– Vi tog det namnet för att vi måste ha ett bolag som inte är för likt namnet på det tidigare kaféet. Då fick vi hitta på ett eget namn, säger hon.

Hur känns det att bli kaféeägare?

– Det är en skräckblandad förtjusning. Det ska givetvis bli jätteroligt och vi har massvis med idéer. Men jag har aldrig gjort något liknande. Samtidigt älskar jag utmaningar, men det är klart att det känns lite läskigt.

  • Av: Simon Frid
  • Publicerad 2018-02-27, 13:35

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons