Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Minisaluhall med fokus på kvalitet

Det var 2011 som bröderna Simon, Peder och Jens Jessens slog upp portarna till Familjen Jessens saluhall och bar. Ett familjeföretag där man brinner för god mat.

– Grundanledningen till att vi öppnade var att vi kände att det fattades ett ställe i Visby där man kunde köpa, exempelvis, bra hängmörat kött, färsk fisk och samtidigt ta ett glas. Så det var bara att öppna ett sådant! säger Peder Jessens med ett skratt.

Sagt och gjort. Familjen Jessens saluhall och bar såg dagens ljus och där marknadsför bröderna numera såväl gotländska råvaror som personliga favoriter hämtade från södra Europa.

– Vi har hellre färre grejer, men istället det som är riktigt bra.

I restaurangen serveras rätter tillagade från det som för dagen finns i kött- och fiskdisken som exempelvis hängmörad entrecôte eller saluhallens egna fisksoppa som bygger på samma recept som när familjeföretaget startade 2011.

– Det enda som skiljer är den fisk vi har i, det beror på vad vi har i fiskdisken, säger Peder.

I baren finns öl från Klinte bryggeri, givetvis även det sprunget inom familjen eftersom systern Laura tillsammans med maken Mattias driver bryggeriet. Till kaffet serveras, bland annat, chokladbakverk tillverkade av broder nummer fyra, Lars.

– Lars, som är vår storebror, har visat sig ha ett stort intresse för choklad och han har blivit riktigt bra på det, säger Peder och förklarar muntert i nästa andetag hur familjeföretaget verkligen domineras av medlemmar i klanen Jessens.

– Vi har hjälp av morsan i köket, Gitte, och så anställer vi lillasyrran och syskonbarn, det känns tryggt, säger Peder Jessens och fortsätter:

– Vi är överens om grundkonceptet med företaget och det är fokus på riktigt, riktigt bra mat och att ha en minisaluhall med genuina råvaror av hög kvalité. Vi satsar på det bästa från Gotland, men sticker inte under stol med att vi även tittar en hel del på Sydeuropa.

Sedan fem år tillbaka finns även en konstavdelning inrymd i restaurangen med utställningar av olika konstnärer och fotografer. Under årens lopp har utställningarna spänt över allt från måleri, skulptur och glasobjekt till foto och textil.

– Vi tänker ständigt på att vi vill vara konsekventa med det vi gör. Grundkonceptet är kvalité och att det vi gör ska vara på riktigt!

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons