Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Gastronomy-1060.jpg

Gotland gastronomy - en långhelg fylld med mat och dryck

Mellan den 26-29 april kommer mat- och dryckesfestivalen Gotland gastronomy att äga rum. "Vi är ju kända för våra fina produkter".

– Det verkligen bubblar av idéer från alla håll, det är så många som vill vara med, berättar Frida Domnauer som är initiativtagare till långhelgen som lockar med gotländsk mat och dryck från jord till bord. 

Från torsdag till söndag erbjuds ett brett kulinariskt program som kommer att vara spritt över hela ön, där man kan besöka olika mat- och dryckesproducenter och restauranger på Gotland.

– Det kommer att bli många olika evenemang i form av workshops, aktiviteter hos gårdsmejerier, bagerier, odlare och bönder runt om på ön. Ölprovningar på lokala bryggerier, vinprovningar och härliga mat-teman på olika restauranger. Det blir stort som smått helt enkelt.

Tanken är att Gotland gastronomy  därefter ska bli ett årligt återkommande evenemang som blir en ny reseanledning till ön samtidigt som Frida gärna ser att även gotlänningar passar på att åka runt på de olika evenemangen på hela Gotland.

– Vi vill lyfta hela Gotland, inte bara Visby, poängterar hon.

Det slutgiltiga programmet kommer att släppas omkring den 1 mars. 

– Programmet lägger man sedan upp själv som besökare, genom att boka in sig på olika aktiviteter, berättar Frida. 

Dagarna efter Gotland gastronomy är det Valborg och första maj, något som kan göra att flera passar på att åka till Gotland.

– Då är det många som åker ner och städar i sina stugor, och då tycker jag att de kan passa på att göra lite sköna aktiviteter samtidigt. Jag har redan hört många som vill åka ner till Gotland för det här, och det är ju jättekul!

– Vi är ju kända för vår gastronomi och våra fina produkter på Gotland, och i och med Gotland gastronomy kan vi passa på att lyfta det.

LÄNK TILL EVENEMANG

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons