Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Discoparty och kändiskockar i Kappelshamn

Det blir discoparty, författar-möten, debatter och gästspelande kändiskockar när Joakim Langer gör om tidigare Maven till Langers i Kappelshamn.

Joakim Langer, som själv beskriver sig som leg. lekare, personifierar uttrycket ”frisk fläkt”. När vi träffas och han berättar om planerna för sommaren är det som att ryckas med i en sprittande vals eller ska vi snarare säga en uppfriskande discorunda.

De blå ögonen lyser av energi, han gestikulerar med händerna och studsar snabbt upp för att visa stället som handlar om mat och musik och är en sorts museum med spännande fotografier, lp-konvolut och annan  kuriosa från hans händelserika år i nattklubbsbranschen.

Joakim Langer är bland annat författare, har varit verksam inom nattklubbsbranschen och dj i mer än 40 år och står bakom partykonceptet ”Love boat”.

Efter att han i nära tio år drivit hotell i Hallstavik, skämtsamt kallat ”Roslagens Fawlty towers” efter den kända brittiska tv-serien med John Cleese, har han vänt blad och flyttat till ön. Nu vill han sätta norra Gotland i allmänhet och Kappelshamn i synnerhet på kartan.

– Jag vill att Kappelshamn ska kunna säga: det här är vårt! Jag är pirrig, men inte orolig för att folk ska bli besvikna!

På Langers blir det fortsatt amerikanskt stuk på maten, men även à la carte med olika teman. Under fruntimmersveckan, som Joakim Langer säger att ”han tänker lägga beslag på”, blir det gästspel av kändiskocken Cathrine Schück, författarmöten och debatter.

Fast först och främst  kommer musiken stå i fokus för Joakim Langer är en musikälskare av stora mått.

Lördag 1 juli var det premiär för Love boat-konceptet och under resten av sommaren gästspelar många ur Joakim Langers stora kontaktnät: Micke Syd från Gyllene tider, Tommy Ekman från Freestyle och Fredrik Liljenberg, resident dj på Café Opera.

Dessutom blir det Povel Ramelkavalkad med Lotta och Mikael Ramel, författarmöte med Charlotta von Zweigbergk och ”disco inferno goes bananas”, som Joakim Langer kallar det, med Peter Siepen.

– Musik är en sådan glädjespridare och varje möte med en människa är ett tillfälle till ett bra möte. Det man ger får man tillbaka, säger Joakim Langer och det blänker till av allvar i de blå ögonen.

Joakim Langer är son till den legendariske tv-och radioprofilen Pekka Langer och han berättar att hans pappa en gång sagt att han ville trappa ner.

– Men han sa att han inte hittade trappjäveln, säger Joakim Langer och skrattar.
Även han vägrar slå av på takten trots att han fyller 60 i höst. För först tänker han sätta Kappelshamn på kartan.

  • Av: Eva HC Nyström Gotland Just Nu
  • Publicerad 2017-07-11, 13:51

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons