Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Bergmancenter-cafe-1060.jpg
Bild: Cristina Jardim Ribeiro/Bergmancenter

De tar över kafé och restaurang på Fårö

Två välkända krögare på Gotland kommer i sommar att driva Smultronstället, Bergmancenters kafé och restaurang. "Det känns jättehärligt att komma tillbaka till Fårö", säger Jamie Rae.

I dagsläget driver Jamie och Jennie Rae restaurangen på Fornsalen i Visby, och Jamie har tidigare drivit såväl Fårögården som Lauters på Fårö. I sommar kommer han och hustrun tillbaka till ön, då de kommer att sköta driften av Smultronstället, som är Bergmancenters kafé och restaurang.

– Det känns jätteroligt. I och med att jag haft krog däruppe förut så känns det jättehärligt att komma tillbaka. Vi har pratat länge om att göra något på Fårö, så det här känns perfekt, säger Jamie Rae.

Han berättar att man ännu inte spikat någon meny, men att man kommer att driva Smultronstället enligt samma koncept som restaurangen på Fornsalen.

– Det ska vara hemlagat och hembakat, med ganska mycket fokus på vegansk mat. Maten ska lagas från grunden, och vi ska försöka få tag på så mycket gotländska råvaror som möjligt.

I sommar kommer man inte att ha öppet kvällstid, men Jamie Rae utesluter inga sådana planer i framtiden.

– Allt är fortfarande väldigt nytt, eftersom vi skrev under kontraktet i tisdags. Det jag vet är att vi kommer att öppna i maj.

  • Av: Emil Lundberg
  • Publicerad 2018-03-08, 15:46

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons