Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

20 SEPTEMBER, 2017

Gotländskt på faten i Hejde

Det är inget hinder att starta en restaurang som ligger mitt på den gotländska landsbygden bland åkrar och lantgårdar. Det är Elise Nilsson och Martin Eliasson bevis på, som startade Ekens restaurang i Hejde somras.

18 SEPTEMBER, 2017

Så här blir årets ölfestival

Den 3 november arrangeras för tredje gången ölfestivalen på Wisby Strand. Samtidigt är det klart att man för första gången tar in vinutställare.

22 AUGUSTI, 2017

Minisaluhall med fokus på kvalitet

Det var 2011 som bröderna Simon, Peder och Jens Jessens slog upp portarna till Familjen Jessens saluhall och bar. Ett familjeföretag där man brinner för god mat.

22 AUGUSTI, 2017

Sylvis döttrar gillar att baka

I över 20 år har det hemtrevliga bageriet Sylvis döttrar berikat mångas besök på Fårö. Här bakas allt från Gotlandslimpa och surdegsbröd till den omåttligt populära vaniljvetesnurran.

18 AUGUSTI, 2017

Smårätter på Systemet

Systemet är Visbys nya innerstadskrog, avsedd för dig som spontant vill slinka in för en liten bit mat och något att svalka strupen med. På menyn står smårätter med smak från hela världen.

16 AUGUSTI, 2017

Klassiskt matställe med vy över Hoburgsgubben

Med två år kvar till att fira femioårsjubileum kan Majstregården på södra Gotland kalla sig för ett klassiskt matställe.

15 AUGUSTI, 2017

Actionfylld matlagning på glas

Glasblåsaren och konsthantverkaren Jennie Olofsson möter kocken Luqaz Ottosson i en actionfylld middag där all mat tillreds på upphettad glasmassa.

10 AUGUSTI, 2017

Restaurang och hotell med magisk utsikt

Ett litet hus står placerat på första parkett mot en magisk ridå av hav, fiskebodar och horisont. Huset, ritat av Maria de Flon och Jörgen Axenmo uppfördes för tio år sedan för att inhysa restaurang. Ett stenkast från huvudbyggnaden ligger fem små kopior av det stora huset som rymmer lika många hotellrum, med uteplats och pool.

7 AUGUSTI, 2017

Ett kliv rakt in i medeltiden

"En lummig oas i Visby innerstad som tar med dig tillbaka till1300-talet". Så beskrivs Kapitelhusgården på deras hemsida och det är en kortfattad beskrivning som verkligen stämmer.

21 JULI, 2017

Smak av Sardinien i Sundre

Under vinterhalvåret är Helga Jonsson olivbonde och frilansfotograf på Sardinien. På sommaren driver hon Körsbärsgårdens kafé i Sundre. I år har hon tagit med sig en kock från Sardinien som bjuder på smaker från Italien.

20 JULI, 2017

Prima möter Fabriken Furillen i kreativt samarbete

Emma Ahlström och Martin Hultman driver sedan i våras både Prima gård och matsalen på Fabriken Furillen. De vill erbjuda en helhetsupplevelse av ekologisk mat med råvaror från närområdet, serverad på keramik som Emma formgivit och tillverkat - med storslagen miljö som inramning.

12 JULI, 2017

Havets frukter på faten

Vid den gamla fiskehamnen i Katthammarsvik ligger Rökeriet med butik och restaurang. Från borden med blå- och vitrutiga dukar inomhus och ute på terrassen har du utsikt över viken och öppet hav.

11 JULI, 2017

Discoparty och kändiskockar i Kappelshamn

Det blir discoparty, författar-möten, debatter och gästspelande kändiskockar när Joakim Langer gör om tidigare Maven till Langers i Kappelshamn.

27 JUNI, 2017

Här är Visbys prisade caféer

I Visby finns det fyra caféer som belönats med en plats i restaurang-guiden White guides cafédel.

19 JUNI, 2017

Ny matfestival i Visby i juli

I samband med Wisby Strandfestival 12-14 juli är det också premiär för en ny matfestival - Smak av Gotland.

7 JUNI, 2017

Årets kock gör gästspel i Ljugarn

För fjärde året i rad anordnas i sommar "Kockarnas kväll" på Pighuset Tapas och Cava i Ljugarn. Johan Backeus, Årets kock 2017, är en av kockarna som står för maten denna kväll.

2 JUNI, 2017

Nya stjärnor på Visbys kroghimmel

Om du inte har varit i Visby på ett tag lär du upptäcka flera nya restauranger när du promenerar längs stadens gator och gränder.

31 MAJ, 2017

Här öppnar prisad kock ny restaurang

Luqaz Ottosson, som vunnit pris som Årets eko-kock och gått till final i Årets kock, öppnar en ny restaurang på ön. "Man ska kunna åka hit om man vill äta riktigt bra mat", säger han om satsningen vid glasstudion Big Pink i Norrlanda.

22 MAJ, 2017

Hotellet som öppnar ny restaurang

I slutet av maj öppnar Visbys senaste tillskott på restaurangscenen när "Matsalen - Strandgatan 34" slår upp dörrarna. "Kom som du är, stanna så länge du vill", säger Adam Jacobsson.

17 MAJ, 2017

Ett eldorado för nostalgiker

Rockabilly, flipperspel och jänkarbilar. I Visbys östra köpcentrum Skarphäll, bland bilhandlare, möbelvaruhus och lågpriskedjor, blinkar en klassisk amerikansk diner där inspirationen kommer från 1950- och 60-talen.

Annons
Annons
Annons