Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

22 MAJ, 2017

Hotellet som öppnar ny restaurang

I slutet av maj öppnar Visbys senaste tillskott på restaurangscenen när "Matsalen - Strandgatan 34" slår upp dörrarna. "Kom som du är, stanna så länge du vill", säger Adam Jacobsson.

17 MAJ, 2017

Ett eldorado för nostalgiker

Rockabilly, flipperspel och jänkarbilar. I Visbys östra köpcentrum Skarphäll, bland bilhandlare, möbelvaruhus och lågpriskedjor, blinkar en klassisk amerikansk diner där inspirationen kommer från 1950- och 60-talen.

11 MAJ, 2017

De tar Guldkaggenkonceptet till Ljugarn

Upplevelsekonceptet Guldkaggen i Burgsvik flyttar nu sin verksamhet och återuppstår på Bruna Dörren i Ljugarn. Så här ser planerna ut för sommaren.

25 APRIL, 2017

De tar över prästgårdscaféet i Vamlingbo

Efter att ha drivit kaféet i tre år lämnar Lars och Ragnhild Jonsson över serveringen för att fokusera mer på konsten och Museum Lars Jonsson.

19 APRIL, 2017

Här är Gotlandsfiken i White Guide Café

Även i år har nio gotländska caféer tagit en plats i den stora svenska caféguiden White Guide Café.

19 APRIL, 2017

Hon tar raw food till Gotland

Inom kort kommer det att öppna ett renodlat raw food-café i Visby. Det är Moni Ström-Lundin som nyligen flyttat till Gotland för att öppna ett café i Frälsningsarméns lokaler på Mellangatan i Visby.

18 APRIL, 2017

Fiket i Burgsvik är sålt

Ägarna till Fiket i Burgsvik har under en längre tid letat efter en köpare. Nu är det klart vem som tar över verksamheten.

13 APRIL, 2017

Kulinarisk nysatsning

En Njut av Gotland-middag i Visby i maj och en storsatsning på en gastronomisk vecka på Gotland 2018 finns med i planeringen när föreningen Kulinariska Gotland nu får en nystart.

5 APRIL, 2017

Nya smaker på Europas största glassbar

Den 11 april öppnar ett av Visbys självklara stopp för många gotlänningar och besökare för säsongen. I år kommer Glassmagasinet i Visby hamn att ha 305 smaker på menyn, något som faktiskt gör dem världsunika.

28 MARS, 2017

Tomten startar rullande café

Håkan Thornell startade upp sin tomteby i Hejdeby i vintras och nu vill han utveckla verksamheten vidare. Till hösten hoppas han få igång ett rullande café i en gammal gotländsk veteranbuss från 50-talet.

21 MARS, 2017

De tar över Packhuskällaren

I maj slår bröderna Joakim och Jonas Wiklander upp dörrarna till sin nya restaurang i Packhuskällarens lokaler på Strandgatan i Visby.

15 MARS, 2017

Här kan du fika och äta i vår!

Utflyktskorg i all ära, men ibland vill man bara slå sig ner vid ett bord och bli serverad. För den som tror att de flesta fik och restauranger bara håller öppet mellan juni till augusti, kan vi säga: det stämmer inte. Häng med på en mumsig turné på den gotländska landsbygden!

14 MARS, 2017

Langers ska bli ett måste för nöjestörstiga

Han har de 40 senaste åren synts till på Stockholms inneklubbar som dj och underhållare. Nu ska Joakim Langer förvandla Kappelshamns pärla, gamla Maven, till ett måste för de nöjestörstiga.

7 MARS, 2017

Här är Gotlands bästa krogar

På måndagen släpptes White Guide 2017, komplett med klassificeringar av Sveriges 600 bästa restauranger. Med på listan finns 17 gotländska krogar. Se vilka som får bäst betyg!

1 MARS, 2017

De ska starta ett litet crêperie

Inom kort kommer det att finnas ytterligare ett crêperie på Gotland. Det är Joakim Andersson och Charlotte Eklund som håller på att göra iordning ett litet crêperie i Stenkyrka, som just ska heta "Ett litet crêperie".

17 FEBRUARI, 2017

Guldkaggengänget tar över Ljugarnsrestaurang

Ägarna till restaurang Guldkaggen fick för en tid sedan beskedet att de skulle lämna hamnen i Burgsvik. Nu har de hittat en ny hemvist.

16 FEBRUARI, 2017

Bryggeri och ny restaurang till Visby

Barlingbo Bryggeri har blivit för trångbodda, och inleder i maj flytten av delar av produktionen från Barlingbo till A7-området i Visby. I lokalerna kommer det också att öppnas en ny restaurang.

10 FEBRUARI, 2017

Gotländska krogar nominerade till flera White Guide-priser

I kategorierna Årets serviceupplevelse, Årets vinupplevelse, Årets Terroir award och Årets hållbara gastronomi kan vi få gotländska vinnare på White Guide-galan i mars.

8 FEBRUARI, 2017

De vill bygga ny ölbar på Gotland

Till sommaren kan det komma att bli en ny ölbar på ön. "Gotland har blivit lite av en öldestination".

30 JANUARI, 2017

17 gotländska restauranger i White Guide 2017

Även i år har omkring 600 svenska restauranger kvalificerat sig för en plats i restaurangbibeln White Guide. Sjutton av dem finns på Gotland.

Annons
Annons
Annons