Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

IDAG (10:28)

Smak av Sardinien i Sundre

Under vinterhalvåret är Helga Jonsson olivbonde och frilansfotograf på Sardinien. På sommaren driver hon Körsbärsgårdens kafé i Sundre. I år har hon tagit med sig en kock från Sardinien som bjuder på smaker från Italien.

20 JULI, 2017

Prima möter Fabriken Furillen i kreativt samarbete

Emma Ahlström och Martin Hultman driver sedan i våras både Prima gård och matsalen på Fabriken Furillen. De vill erbjuda en helhetsupplevelse av ekologisk mat med råvaror från närområdet, serverad på keramik som Emma formgivit och tillverkat ? med storslagen miljö som inramning.

12 JULI, 2017

Havets frukter på faten

Vid den gamla fiskehamnen i Katthammarsvik ligger Rökeriet med butik och restaurang. Från borden med blå- och vitrutiga dukar inomhus och ute på terrassen har du utsikt över viken och öppet hav.

11 JULI, 2017

Discoparty och kändiskockar i Kappelshamn

Det blir discoparty, författar-möten, debatter och gästspelande kändiskockar när Joakim Langer gör om tidigare Maven till Langers i Kappelshamn.

27 JUNI, 2017

Här är Visbys prisade caféer

I Visby finns det fyra caféer som belönats med en plats i restaurang-guiden White guides cafédel.

19 JUNI, 2017

Ny matfestival i Visby i juli

I samband med Wisby Strandfestival 12-14 juli är det också premiär för en ny matfestival - Smak av Gotland.

7 JUNI, 2017

Årets kock gör gästspel i Ljugarn

För fjärde året i rad anordnas i sommar "Kockarnas kväll" på Pighuset Tapas och Cava i Ljugarn. Johan Backeus, Årets kock 2017, är en av kockarna som står för maten denna kväll.

2 JUNI, 2017

Nya stjärnor på Visbys kroghimmel

Om du inte har varit i Visby på ett tag lär du upptäcka flera nya restauranger när du promenerar längs stadens gator och gränder.

31 MAJ, 2017

Här öppnar prisad kock ny restaurang

Luqaz Ottosson, som vunnit pris som Årets eko-kock och gått till final i Årets kock, öppnar en ny restaurang på ön. "Man ska kunna åka hit om man vill äta riktigt bra mat", säger han om satsningen vid glasstudion Big Pink i Norrlanda.

22 MAJ, 2017

Hotellet som öppnar ny restaurang

I slutet av maj öppnar Visbys senaste tillskott på restaurangscenen när "Matsalen - Strandgatan 34" slår upp dörrarna. "Kom som du är, stanna så länge du vill", säger Adam Jacobsson.

17 MAJ, 2017

Ett eldorado för nostalgiker

Rockabilly, flipperspel och jänkarbilar. I Visbys östra köpcentrum Skarphäll, bland bilhandlare, möbelvaruhus och lågpriskedjor, blinkar en klassisk amerikansk diner där inspirationen kommer från 1950- och 60-talen.

11 MAJ, 2017

De tar Guldkaggenkonceptet till Ljugarn

Upplevelsekonceptet Guldkaggen i Burgsvik flyttar nu sin verksamhet och återuppstår på Bruna Dörren i Ljugarn. Så här ser planerna ut för sommaren.

25 APRIL, 2017

De tar över prästgårdscaféet i Vamlingbo

Efter att ha drivit kaféet i tre år lämnar Lars och Ragnhild Jonsson över serveringen för att fokusera mer på konsten och Museum Lars Jonsson.

19 APRIL, 2017

Här är Gotlandsfiken i White Guide Café

Även i år har nio gotländska caféer tagit en plats i den stora svenska caféguiden White Guide Café.

19 APRIL, 2017

Hon tar raw food till Gotland

Inom kort kommer det att öppna ett renodlat raw food-café i Visby. Det är Moni Ström-Lundin som nyligen flyttat till Gotland för att öppna ett café i Frälsningsarméns lokaler på Mellangatan i Visby.

18 APRIL, 2017

Fiket i Burgsvik är sålt

Ägarna till Fiket i Burgsvik har under en längre tid letat efter en köpare. Nu är det klart vem som tar över verksamheten.

13 APRIL, 2017

Kulinarisk nysatsning

En Njut av Gotland-middag i Visby i maj och en storsatsning på en gastronomisk vecka på Gotland 2018 finns med i planeringen när föreningen Kulinariska Gotland nu får en nystart.

5 APRIL, 2017

Nya smaker på Europas största glassbar

Den 11 april öppnar ett av Visbys självklara stopp för många gotlänningar och besökare för säsongen. I år kommer Glassmagasinet i Visby hamn att ha 305 smaker på menyn, något som faktiskt gör dem världsunika.

28 MARS, 2017

Tomten startar rullande café

Håkan Thornell startade upp sin tomteby i Hejdeby i vintras och nu vill han utveckla verksamheten vidare. Till hösten hoppas han få igång ett rullande café i en gammal gotländsk veteranbuss från 50-talet.

21 MARS, 2017

De tar över Packhuskällaren

I maj slår bröderna Joakim och Jonas Wiklander upp dörrarna till sin nya restaurang i Packhuskällarens lokaler på Strandgatan i Visby.

Annons
Annons
Annons